Tinejdžer beskućnik nije mislio da će završiti srednju školu: Proglašen najboljim maturantom!

Region

Unatoč svim preprekama na svom putu, jedan tinejdžer iz New Orleansa ne samo da je završio srednju školu, već je stekao i titulu najboljeg maturanta!

19-godišnji Elijah Hogan je tijekom srednje škole živio u skloništu za beskućnike. Iako se u jednom trenutku pitao hoće li uspjeti završiti srednju školu ili ne, na kraju je uspio iznad svojih očekivanja.

Njegova nevjerojatna priča postala je inspiracija mnogima!
Kako je Elijah ispričao, baka mu je bila od velike pomoći i usmjerila ga je prema Covenant Houseu (organizacija koja pomaže oko sigurnog smještaja).

“Njen ugovor o najmu kuće u kojoj smo svi nekada živjeli počeo je istjecati, a imali smo samo 30 dana do iseljenja”, prisjetio se. “Tako sam preuzeo na sebe da živim neovisno. Dala mi je neke informacije o Covenant Houseu i rekla mi da nastavim s obrazovanjem.”

Unutar ovog privremenog smještaja, tinejdžer beskućnik je maturirao kao najbolji učenik. Pripisuje im zasluge jer su mu “dali mjesto za boravak, mjesto za jelo, mjesto za spavanje.”

“Bez njih ne bih mogao završiti srednju školu”, rekao je.

Poslušajte u nastavku priču ovog mladog čovjeka.

Ovaj tinejdžer beskućnik također je dobio prijeko potrebnu podršku od svoje voditeljice, Jarkayle Cobb, koja je bila apsolutno oduševljena gledajući ga na proslavi mature.

“On je bio prva osoba koja je izašla, a ja sam bila prva osoba koja je uzviknula njegovo ime prije nego što su svi drugi roditelji počeli vikati imena svoje djece. Vidjeti ga i biti ovdje da doživim njegovu radost – nisam mogla tražiti ništa više.”

Majka mu je preminula
Njegova vlastita mama nije mogla biti ondje. Kako prenosi 11Alive, preminula je kada je njezin sin imao samo osam godina.

Nakon što je održao pozdravni govor u srednjoj školi Walter L. Cohen, Elijah ima još više za reći svojim mladim ljudima.

“Ovo se odnosi na svu afroameričku djecu, uključujući i tinejdžere”, rekao je. “Bez obzira na to gdje se nalazite, iako može izgledati loše, postoje trenuci u kojima će biti ljudi koji će vam pružiti ruku da vam pomognu da prođete kroz to. Dakle, iskoristite tu priliku.”

Mudre riječi!

novizivot.net