Majka ga je ostavila po rođenju, a u krilo ga je prihvatila baka koja ga odgaja od njegovih 15 dana. ❤️

Region

Dječak (12) bez majke sam obavlja poslove, a s bakom živi u trošnoj kućici

Iako ima samo 12 godina, dječak Radoje Đokić iz sela Katrga već je osjetio na svojim sitnim plećima težinu života. Sam obavlja mnoge poslove.

Majka ga je ostavila po rođenju, a u krilo ga je prihvatila baka koja ga odgaja od njegovih 15 dana. Danas nju zove mama, jer za drugu ne zna. Vrijedan je, pošten i pametan dječak. Iako još uvijek samo dijete, sa žarom u očima obavlja sve seoske poslove na imanju, jer je već svjestan da samo uz svoj rad jednog dana može postati domaćin.

“Sve znam raditi i nije mi teško. Kosim livade, nosim travu, hranim životinje. Krmaču sam jednu prodao, pa sam kupio žensko tele, zove se Ruža. Želim jednog dana imati svoju kuću i punu štalu, ovce i krave, traktor”, Radoje.

Baka Mira osim Radoja u svom majčinskom krilu odgaja i unuku od nastradale kćerke, Ivonu, koja isto ima 12 godina. Svi zajedno žive u maloj, trošnoj kućici koja prokišnjava. Sve je dotrajalo, no ipak zajedno se bore da od prizemnice naprave svoj dom. Radojeva soba ima prozor koji gleda u štalu, koja je nadograđena na oronuli kućerak. Ali, on skromno kaže da ljepši pogled i ne želi, jer voli životinje.

Dobri ljudi čuli su za ovu njihovu tužnu priču i organizirali se da pomognu. Vesna Mladenović iz Gornjeg Milanovca i osobno je došla do Radoja i njegove bake i sestre, obišla ih i kupila ponešto što su željeli, a nisu mogli da priušte. Tako je Radoje prije dvadesetak dana dobio svoj prvi mobilni telefon.

Čačansko taksi udruženje je također dalo svoj doprinos i besplatno je vozilo radnike do ovog sela, ali ono što je cilj jest da se ovoj namučenoj obitelji dodatno pomogne.novizivot.net