Policijski službenici i humanost: Policijska uprava Bihać tradicionalno organizirala dobrovoljno darivanje krvi

Region

Povodom predstojećeg Dana policije, Policijska uprava Bihać u saradnji s CK USK-a i KB „Dr.Irfan Ljubijankić“ organizovala je tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ova časna inicijativa, koja se održava godinama unazad, okupila je više od 50 policijskih službenika iz cijelog Kantona koji su darivali tečnost koja spašava živote…

BIHAĆ, 10. juna – Sandra Kulenović dugogodišnji je uposlenik Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Već petnaest godina učestvuje u plemenitoj akciji darivanja krvi. Kako nam je kazala, redovno učestvuje u akciji, i lično bi preporučila svima koji mogu uzeti učešće u ovoj humanoj misiji.

Izuzetno dobar odziv ove godine dodatno potvrđuje svijest i spremnost pripadnika policije USK-a da pomažu onima kojima je najpotrebnije. Ale Šiljdedić načelnik PU Bihać i Bosanski Petrovac ovo je akcija kojoj se svi oni rado odazovu, a Adnan Beganović uz ostalo kaže kako oni dobro znaju koliko je to u određenom trenutku važno za život unesrećenih.

Načelnik Odjela transfuziologije, doktor Tarik Zejčirović ali i predstavnici Crvenog križa naglasili su važnost ovih akcija, napominjući da zalihe krvi često nisu dovoljne i da svaka kap može biti presudna u spašavanju ljudskih života.

 Krajina