Zoru isterali iz autoškole jer je “stara”, a onda je usledio obrt: Ovako se slikala i zapušila im usta

Region

Ova hrabra žena prvi put upisala se u autoškolu pre 15 godina, međutim, zbog neprijatnih životnih okolnosti morala je da odustane… ali ne zauvek

Imam 51 godinu i danas sam položila vozački ispit”, ovim rečima Zora Tešić iz Novog Sada obratila se svima u Srbiji i poslala veoma važnu poruku – ne postoji nijedna prepreka, pa čak ni godine, ako želite da dođete do cilja. Ova hrabra žena prvi put upisala se u autoškolu pre 15 godina, međutim, zbog neprijatnih životnih okolnosti morala je da odustane… ali ne zauvek.

Tada, Zora je uspela da položi testove iz prve, a onda su joj doktori saopštili ne tako lepe vesti. Otkrivene su joj mozaične promene na grliću materice. Pred njom je bio nov izazov, nova borba, pa je vožnju morala da ostavi za neko bolje vreme.

Čekale su me koposkopija, biopsija, a onda i uspešno odstranjivanje zahvaćenog dela grlića materice. Zbog cele situacije, lečenja, oporavka morala sam da odustanem”, priča Zora za Telegraf.rs.

Kako dalje navodi, nakon uspešnog oporavka, sa punom pedeset i jednom godinom Zora je rešila da ponovo pokuša.

Po preporuci sam odabrala autoškolu iz Žablja, a ni vlasnik ni instruktor nijednog trenutka nisu pokazali da im moje godine smetaju”, kaže naša sagovornica.

Iako je strah bio prisutan, jer su, kako navodi Zora, oko nje bili mladi ljuda, naspram nje bukvalno deca, pa joj je nekad bilo čak i neprijatno, podrška porodice, instruktora i prijatelja najviše joj je značila.

“Oni koji su mi govorili, pa čak i jedna autoškola “Jesi normala u tvojim godinama”, “Bogme sa vašim godinama, ne znam da li bi vas upisali kod nas” su mi takođe dosta pomogli”, dodaje naša sagovornica.

Kako Zora priča, instruktor je nije štedeo, ali njegova upornost pomogla je ovoj ženi da u 51. godini dobije vozačku dozvolu.

“Ja sam čak bila u fazonu ne mogu, umorna sam, spominjala sam hormone, klimaks, svaka mu čast kako je izdržao”, napominje.

Ova Novosađanka pokazala je da je ona čuvena rečenica “Godine su samo broj” potpuno istinita, a pozvala je i druge da i sebi i svojoj okolini dokažu da mogu da urade isto.

“Godine nemaju veze sa tim, znam da i starije osobe od mene polažu baš da bi dokazali sebi i drugima da mogu”, zaključuje ona.

Na samom kraju otkrila nam je vrlo interesantnu činjenicu – ona čak ni nema auto!

Zora je svoju sreću podelila i na jednoj Fejsbuk grupi, a da je njen uspeh obradovao mnoge govori činjenica da njena objava ima preko dve hiljade lajkova, a čestitke u komentarima samo “pljušte”.

(Telegraf.rs)