Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena

Region

Najbolji teniser sveta podvrgnut je hirurškom zahvatu u Parizu i očekuje se da oporavak bude oko tri nedelje

Novak Đoković je uspešno operisan u Parizu, gde je povrgnut hirurškom zahvatu na kolenu, pošto je doživeo povredu u osmini finala Rolan Garosa tokom meča sa Fransiskom Serundolom.

Prve informacije su dobre, Novak je uspešno operisan, a ispostavilo se i da oštećenje meniskusa nije toliko ozbiljno koliko se u prvi mah pomislilo, pa će Đoković imati vremena da se oporavi za Olimpijske igre.

Vimbldon će gotovo izvesno propustiti i fokus bi trebalo da bude usmeren samo na Olimpijske igre, naročito što Novaku ne bi ni prijao prelazak na travu, pa onda opet na šljaku sa kolenom koje je nedavno operisano.

Reporter Telegrafa je je obišao kliniku “Ramsay Sante”, u kojoj je Novak i operisan koja se nalazi u petom arondismanu u Parizu, kod železničke stanice Austerlic u bulevaru Sent Marsel.

Ušli smo i u samu bolnicu, ali je osoblje koje radi bilo “zakopčano” i nije želelo da da dodatne informacije da li je Novak i dalje tu na oporavku posle operacije.

Pokušali smo i da saznamo ko je od doktora izvršio operativni sahtev, ali u bolnici nisu želeli da daju odgovor na to.

Saznali smo da ova vrsta operacija košta između 10.000 i 15.000 evra na ovoj klinici.

“Ramsay Sante” ukupno ima 465 klinika, godišnje imaju 12 miliona pacijenata, a imaju im 38.000 zaposlenih, što dovoljno govori o kakvoj je imperiji reč kada je zdravstvo u pitanju.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, Novaku će biti potrebno oko tri nedelje za oporavak.

(Telegraf.rs)