Kamere snimile trenutak kada je baba “mečkom” pregazila malu Sofiju: Sutra sahrana devojčice, svi u suzama

Region

Na snimku se vidi da vozač mercedesa ne usporava u trenutku kada naleže na malu Sofiju i njenu baku

Kamere su snimile trenutak kada je žena (75) “mečkom” ispred vrtića pregazila malu Sofiju, staru svega 18 meseci, u trenutku kada je devojčica šetala parkingom držeći svoju baku za ruku.

Tragedija, koja se 3. juna oko 15.45 časova dogodila u Breši, zavila je čitavu Italiju u crno, a policija pokušava da ustanovi šta se tačno dogodilo kobnog dana.

Prema navodima lokalnih medija, policija je pregledala snimke sa parkinga obrazovne ustanove, na kojima se vidi kako mala Sofija, držeći baku za ruku, hoda po parkingu. U kadar potom ulazi “mečka”, kojom upravlja starija žena, najverovatnije sa namerom da se uparkira na mesto koje se oslobodilo.

Vidi se da vozač mercedesa ne usporava i kada su devojčica i njena baka blizu vozila, a kamera potom snima kako “mečka” udara malu Sofiju i njenu baku. Devojčici, nažalost, nije bilo spasa. Proglašena je mrtvom po dolasku u bolnicu.

Policija proverava da li je žena (75) pogrešno prebacila automatski menjač, pa je došlo do nesreće, ili joj je nešto poremetilo pažnju, ili je samo bila neoprezna i u žurbi te zaista nije videla malu Sofiju i njenu baku koje su joj se našle na putu.

Mala Sofija biće sahranjena sutra, 6. juna, a gradonačelnik Čelatike, odakle je mala Sofija rodom, proglasio je sutrašnji dan Danom žalosti u tom gradu.

Obrazovna ustanova “Mala Engleska”, koju je pohađala mala Sofija, najverovatnije će ostati zatvorena do daljnjeg.

“Čekamo da vlasti rasvetle sve okolnosti ove nesreće. Organizovali smo psihološku podršku za nađe đake i učitelje”, saopštili su iz ustanove dodajući da se otkazane proslave kraja školske godine, kao i školska izložba.

Podsetimo, žena koja se tereti da je pregazila malu Sofiju je kobnog dana došla po svog unuka, koji pohađa prvi razred u toj privatnoj školi.

Brojni roditelji i deca koja pohađaju vrtić ili školu u ovoj obrazovnoj ustanovi su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana ostavljali cveće i palili sveće na parkingu gde je mala Sofija stradala.

(Telegraf.rs)