Baba koja je “mečkom” pregazila malu Sofiju i dalje u stanju šoka, otkriveno da li je pila: “Nisam je videla”

Region

Odmah nakon nesreće policija je uradila alkotest i test na narkotike

Žena (75) koja se tereti da je 3. juna ispred vrtića u Breši “mercedesovim” džipom pregazila malu Sofiju, devojčicu staru svega 18 meseci, rekla je da dete nije videla. Baba se kretala “mečkom” u rikverc kada je naletela na devojčicu koja je, držeći svoju baku za ruku, hodala po parkingu na putu ka kući.

“Ovo nije moguće, nisam je videla”, rekla je šokirana kada su svi na parkingu počeli da vrište da je pregazila dete.

Prema navodima medija, baba koja je bila za volanom “mečke” čekala je svog unuka, koji pohađa prvi razred da izađe iz škole koja se nalazi pored vrtića. Prema nepotvrđenim informacijama, baba je bila parkirana na mestu za invalide, jer nigde drugde nije bilo parkinga. Navodno je ugledala slobodno mesto i krenula je da vozi u rikverc, potom je volan namotala ulevo i tada je pregazila malu Sofiju koja je držala svoju baku za ruku. Tom prilikom je i Sofijina baka (80) zadobila povrede.

U pomoć je pritrčao jedan roditelj, koji je lekar, i pokušao je da učini sve da malu Sofiju spasi. Nažalost, dete je preminulo po dolasku u bolnicu.

Mediji navode da je policija po dolasku na mesto tragedije odmah testirala babu iz “mercedesa” na alkohol i narkotike i da su testovi bili negativni.

Protiv nje se sprovodi istraga za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom.

(Telegraf.rs)