U policiji sve priznao, pred tužiocem zanemeo: Šta će danas da kaže optuženi za ubistvo male Danke?

Region

Srđan Janković posle dva meseca govoriće u tužilaštvu

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić Srđan Janković danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. On je, nakon hapšenja, u policiji ispričao sve o nestanku, a potom i ubistvu devojčice, dok je pred tužiocem zanemeo.

Nije poznato šta se u ovom trenutku promenilo, te je odlučio da progovori, a ostaje da se vidi da li će njegov iskaz da doprinese pronalasku tela devojčice, kog i dalje nema

Kada je saopšteno da je Danka Ilić ubijena i da su uhapšena dvojica osumnjičenih, policija je polako počela da saopštava okolnosti. Govorilo se o tome da osumnjičeni vode policiju na mesto na kom je sakriveno telo, ali tela do danas nema.

Informacije o tome šta se desilo toga dana su samo pristizale. Najpre je otkriveno da su dvojica radnika JKP “Vodovod” udarila devojčicu automobilom, a potom telo bacili na deponiju koja je već pretražena 1. aprila. Potraga se potom preselila upravo tamo.

U saopštenju MUP Srbije navedeno je da su osumnjičeni priznali zločin u policiji. Dvojica muškaraca su udarila devojčicu automobilom, a potom je spakovala u gepek. Usput su naišli na oca deteta koji ju je tražio i rekli mu da ne znaju ništa o nestaloj devojčici.

Dete se, navodno, u jednom momentu probudilo, a Srđan Janković ju je, navodno, ubio. Telo su, prema rečima ministra, ostavili na deponiji, a potom se jedan od njih dva dana kasnije vratio i premestio telo na nepoznatu lokaciju. U startu se govorilo o tome da je Srđan bio taj koji je premeštao telo i da dejan o tome nema ništa.

Ipak, saslušanje u tužilaštvu sve je promenilo. Srđan se branio ćutanjem. Dejan je, s druge strane priznao sve i rekao da je on premeštao telo uz pomoć oca i brata, koji su potom uhapšeni. Njegov otac nije dočekao saslušanje u tužilaštvu jer je preminuo manje od 48 sati nakon hapšenja.

Sada, bezmalo dva meseca kasnije, Janković je odlučio da u tužilaštvu nešto kaže. Da li će to biti istina koja će da odvede policiju do tela deteta, ili još neka nova zbunjujuća informacija, ostaje da vidimo.

(Telegraf.rs)