Ekskluzivno! Novak već traži najbolje opcije za operaciju, želi na OI po svaku cenu, kreće trka s vremenom

Region

Najbolji teniser sveta želi da se vrati u Pariz za mesec i po dana

Novak Đoković je zbog povrede meniskusa kolena odustao od Rolan Garosa, a odmah posle ove informacije usledile su dodatne brige, jer uskoro stiže Vimbldon, ali i Olimpijske igre.

Nole je sam potvrdio u objavi na Instagramu da je u pitanju pucanje meniskusa desnog kolena, što je povreda zbog koje će neko vreme biti van terena.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, Novak je odmah nakon što je dobio informaciju i detaljnije rezultate magnetne rezonance počeo sa novom misijom – oporavak do Olimpijskih igara u Parizu.

Odmah su kontaktirani naveći stručnjaci za ovaj tip povreda i operacije u Srbiji i svetu. Nole i njegov tim uveliko rade na pronalasku najboljeg rešenja i klinike u kojoj će se operisati, kako bi već mogao da počne proces oporavka od povrede.

Kako nezvanično saznajemo, Novak želi da bude spreman i nije odustao od igranja na Olimpijskim igrama. Sada već počinje i trka s vremenom, kako bi se oporavio do početka Olimpijskih igara u Parizu.

Sasvim je izvesno da će naredni korak biti Novakova operacija meniskusa, verovatno u nekoj inostranoj klinici koja je najbolja kada je ovaj tip operacija u pitanju. A onda počinje trka s vremenom.

Olimpijski turnir u tenisu počinje 27. jula, do tada je ostalo nešto više od sedam nedelja.

Ostaje nam da se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode i da će postojati šansa da se Novak oporavi. Ono što hrabri da je takav slučaj, jeste i činjenica da je Novak i sa takvim kolenom i pokidanim meniskusom uspeo da pronađe način da pobedi Serundola.

Nema sumnje da će hiruršku intervenciju izvesti najbolji svetski stručnjaci i da tu neće biti greške, a nadamo se i da će Novak uspeti da se oporavi do Pariza.

Pozitivan znak je i to što ima ogromnu volju da igra i da će učiniti sve da bude u Parizu i pokuša da osvoji jedino što nije osvojio u karijeri – zlato na Olimpijskim igrama.

Znajući Novakov karakter, volju i njegovo srce, sigurni smo da će, ukoliko postoji i promil šansi, uspeti da se oporavi do Olimpijskih igara.

Ono što Novaka može da ohrabri, to je i činjenica da je jedan od najvećih stručnjaka u Srbiji u ovoj oblasti, doktor Dejan Aleksandrić, u izjavi za Telegraf objasnio da proces rehabilitacije kod vrhunskih sportista posle operacije, u zavisnosti od stepena povrede, može da bude od četiri do šest nedelja.

– U zavisnosti od stepena povrede, ukoliko je neophodno da dođe do operacije, kod povrede kolena, oporavak kod profesionalnih sportisa može da traje i od četiri do šest nedelja. Tako da, kada je Novak Đoković u pitanju, verujem da se možemo nadati da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu – rekao je dr Aleksandrić za Telegraf.

(Telegraf.rs)