AUSTRIJA – SRBIJA Orlovima počeo EURO u Beču: Pavlović nas vratio, domaćin “udara” jako – sve je samo ne prijateljski meč

Region

Orlovi, poleću ka Evropskom prvenstvu. Reprezentacija Srbije od 20.45 u Beču igra protiv Austrije pripremi meč za kontintinentalni turnir u Nemačkoj. Sva dešavanja sa stadiona “Ernst Hapel” pratimo uživo na Sportalu.

72′ Srbija juri izjednačenje. Kako se bliži kraj meča tako prenosimo težište pred austrijski gol, napadajući po bokovima preko Birmančevića i Živkovića. Međutim, Mitrović i Vlahović su u krilu štopera koji ih dobro čuvaju.

67′ Fantastični Pavlović! Uh, kako se sada borio i izborio u situaciji kada je bilo četiri na dva. Uspeo je da preseče pas koji bi poslao Austrijance na zicer, a onda i da otrese Vimera. Iznudio je faul i pokazao kako treba da se igra za Srbiju u svakom aspektu.

64′ Birmančević u šansi odmah po ulasku u igru. Ušao je zajedno sa Samardžićem, da bi svega minut kasnije pobegao odbrani Austrije, pao je pred golom, ali je portugalski sudija odmahnuo rukom kao kada je domaćin tražio penal.

60′ Sporiji ritam u drugom delu, uz dosta grube igre. Nižu se izmene, što dobro nam dolazi u dobrom trenutku posle nekoliko oštrih startova Austrijanaca.

54′ Umalo 2:2! U nizu kornera našeg tima, skočio je SMS, lucidno gađao, ali zamalo preko prečke.

48′ Austrijanci nas odmah pritiskaju, ponovo su se iskrali iza leđa, Vimer je centrirao, ali ga je pročitao VMS.

Ušli smo u drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena. Austrija vodi 2:1 i ostavila je bolji utisak od Srbije.

40′ Maksimović povredio glavu, menja ga Ivan Ilić. Sudario se naš vezista sa Griličem, pao na travu i zaradio čalmu na glavi. Selektor Stojković nije hteo ništa da rizikuje i zamenio ga je, a isto je uradio Rangnik tako što je uveo Lajmera.

38′ Orlovi su se probudili. Gol nam je dao krila toliko da smo krenuli po izjednačenje. SMS je kreirao akciju, dodao do Živkovića koji je bio izblokiran iz solidne pozicije. Mnogo bolje igramo nego na startu, ne samo zbog gola.

35′ GOL, Srbija se vraća! Strelac je Strahinja Pavlović. Bila je to lepa akcija Orlova, Tadić je centrirao sa leve strane, Spajić je skočio i glavom pogodio stativu, a na odbitak naleteo štoper Salcburga i ubacio loptu u praznu mrežu – 2:1.

33′ Austriji poništen gol uz grešku VMS-a. Loše je ispucao loptu, skoro po travi, Austrijanci su mu je odmah vratili, a Vimer je ubacio u gol iz dubokog ofsajda.

25′ Dobro postavljeni VMS brani. Pokušao je u bliži ugao da ga iznenadi Grilič, ali nije uspeo iako je sasvim solidno šutirao.

21′ Srbija teško dolazi do daha. Austrijanci imaju veliku prednost, a na to i posed. Za sada smo imali samo jednu kontru…

16′ Srbija mogla da smanji zaostatak! Sergej Milinković-Savić je centrirao, Vlahović propustio loptu, a Tadić neometan šutirao sa desetak metara – pored gola.

13′ 2:0! Neverovatno kako lako primamo golove. Vlahović je izgubio duel na sredini od Dansa, usledio je novi pas koji nam je razbio odbranu i to po sredini u režiji Griliča, a Baumgartner nam je opet pobegao u prostor i savladao Milinković-Savića. Loš početak Srbije.

10′ Austrija povela! Pukla je odbrana kroz sredinu, Veljković i Gudelj su loše postavili ofsajd zamku, prikrao mu se iza leđa Patrik Vimer i lako pogodio za vođstvo domaćina. Veliki posao uradio je Baumgartner odličnom asistencijom…

4′ Orlovi se stabilizovali. Jako je krenuo domaćin u prvom napadu, ali se naš tim brzo smirio i uhvatio ritam.

1′ Umalo šok za Srbiju. Već u devetoj sekundi su Austrijanci tražili penal. Spajić je uleteo jako u Baumgartnera, koji je pao, ali je sudija Nobre odmahnuo rukom.

Počela je utakmica.sportal.blic.rs