PRONAĐEN TELEFON KOJIM SU ZVALI POMOĆ Novi detalji potrage za troje mladih koji su ZAGRLJENI STAJALI U VODI koja je nosila sve pred sobom

Region

I druga noć potrage završila je bez rezultata u Premarijaku, gde je talas poplave reke Natisonea u petak odneo troje mladih: Patriciju (20), Bjanku (23) i Kristijana (25). Potraga vatrogasaca i Civilne zaštite se nastavlja, uz prelete helikoptera koji su počeli u zoru.

Na mestu nestanka su i roditelji troje mladih, kao i psiholog. Jedna od nestalih osoba je dvadesetogodišnja Patricija Kormos, koja živi u Kampoformidu. Pre nego što je otišla na obalu Natisonea, tog jutra je polagala ispit na Akademiji lepih umetnosti Tiepolo u Udinama, gde je druga godina. Ostalo dvoje su njeni prijatelji Bjanka Doroš, koja je pre nekoliko dana stigla iz Rumunije da poseti roditelje koji žive u Udinama, i njen dečko, Kristijan Kasijan Molnar, takođe rumunske nacionalnosti i stanovnik Austrije.

U subotu ujutro, pronađena je Patricijina torbica, a unutar nje je bio mobilni telefon – još uvek uključen, kojim je ona uspela da pozove pomoć – koji su spasioci locirali još dan ranije i koji je jedan od tragova za pronalaženje mladih.

Torbica je bila na obali uz reku, nekoliko stotina metara nizvodno od mosta, i možda je isplivala zbog opadanja vodostaja. Tužilaštvo u Udinama je otvorilo informativni dosije, bez osumnjičenih ili hipoteza o krivičnom delu, u vezi sa nestankom troje mladih koji su bili zahvaćeni snažnom strujom Natisonea.

Helikopteri su ponovo u vazduhu, nakon što su prethodne noći potrage trajale, sa osobljem na terenu i dronovima.

Pretražuje se ne samo područje Rimskog mosta, poslednjeg mesta viđenja, već i nizvodno, sve do ušća u reku Tore. Međutim, voda i dalje ostaje mutna, otežavajući rad spasilaca. Roditelji troje nestalih mladih se grle i podržavaju, stigli su na mesto gde je prvi put lociran signal Patricijinog mobilnog telefona, kada je ona pozvala hitnu pomoć.

Troje mladih su shvatili da je mesto gde su bili, šljunkoviti sprud Rimskog mosta, iznenada postalo ostrvo. Za nekoliko minuta, voda je porasla i odnela ih. S obzirom na niži vodostaj Natisonea, iz vode je isplivalo tačno mesto gde su stajali zagrljeni.

Prolaznik čuo vrištanje i onda je usledio haos
Da su u nevolji, prvi je shvatio prolaznik koji je čuo vrisku s Rimskog mosta u Premarijaku, manje od 15 kilometara od Udina, i digao uzbunu. Bio je to početak mučne sekvence: poziv vatrogascima, umirivanja mladih koji su se pokušavali odupreti sili vode i grupa ljudi koji su snimali mobilnim telefonima.

Troje prijatelja bilo je u očajničkom zagrljaju kako bi se suprotstavili snazi ​​vode, a u međuvremenu su vatrogasci pokušavali da ih izbave: razvukli su merdevine preko reke Natisone i bacili užad.

Jaka struja odnela je zagrljene prijatelje
Zagrljeni prijatelji pokušali su da ih zgrabe, ali nisu uspeli. Potom ih je odvukla struja i od tada im je nestao svaki trag.

– Uvek postoji nada da ćemo ih pronaći žive, ali poznavajući reku, što više vremena prolazi, postaje sve složenije pronaći ih – kazao je načelnika za javne radove Premariaka Antonia Mičelutija.

Dodao je i da mu je nejasno zašto su mladi bili tamo znajući kakvi su uslovi.

(Rainews) blic.rs