Mama želi da njen sin bude influencer (4), zarađuje novce na njemu

Zanimljivosti

Neki roditelji vole dijeliti fotografije svoje djece na društvenim mrežama, a neki čak od toga i zarađuju, pretvarajući svoju djecu u influencere.

Model i influencerica Nina Gontihier jedna je od njih, a njen sin Jerome (4) na Instagramu ima čak više pratitelja od svoje majke – 97.000 naspram njenih 72.000.

Maleni Jerome zarađuje oko 20.000 dolara godišnje od suradnji s brendovima, a 90 posto te sume njegova majka stavlja na račun kako bi taj novac dobio kada odraste.

Nina kaže da radi sve što može kako bi zaštitila svoje dijete dok broj njegovih pratitelja na mrežama raste.

Međutim, kako Jerome postaje stariji, Nina je primijetila da neki profili na mrežama preuzimaju njegove fotografije i objavljuju ih kao svoje, zbog čega im je pisala, ali bez mnogo uspjeha.

“Bilo je užasno, posebno kada mi pišu ‘to je moje dijete’, a on sjedi tu pored mene. Što žele postići time? Frustrirajuće je, ali ne mogu mnogo učiniti”, kaže Nina. No, to nije najgore što se dogodilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NINA 🌺🇸🇨 (@ninagonthier)

Pronašla je sinove fotografije na stranici agencije za posvajanje djece
Nina je, naime, pronašla fotografije svog sina na web stranici jedne agencije za posvajanje djece u Americi. Zapravo, pronašla je nekoliko njegovih fotografija iz različitih razdoblja.

“Srce mi se slomilo. Počela sam plakati, naježila sam se, kako je to moglo otići toliko daleko? Osjećala sam se užasno, kao majka trebaš zaštititi svoje dijete, a ja sam se osjećala kao da je to izvan moje kontrole u tom trenutku”, rekla je Nina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Project (@theprojecttv)

Komandantica Australske federalne policije, Helen Schneider, upozorava da opasnost ne prijeti samo djeci koja su popularna na društvenim mrežama, već je opasno i kada roditelji objavljuju njihove fotografije “jer će predatori svakako ciljati one korisnike koji su im lako dostupni”.

Ona je istaknula da u zaplijenjenim uređajima prestupnika često nalaze i “bezopasne” odnosno ne-seksualizirane fotografije djece.novizivot.net