Viktor (6) je genije iz Pančeva: Ovo dete je rekorder u pročitanim knjigama, možete li da pogodite broj?

Region

Svi nagrađeni dečaci i devojčice dobili su na poklon po dve knjige koje su u Gradskoj biblioteci pažljivo odabrali na osnovu njihovog ukusa

Ima ponekad vesti koje nam svima ulepšaju dan i vrate veru u bolje sutra, a ovo je definitivno jedna od njih. Gradska biblioteka Pančevo je danas, u okviru svoje tradicionalne manifestacije Majski dani knjige, odlučila da iznenadi mališane koji su u poslednjih godinu dana pročitali najviše knjiga.

Izvučen je spisak na osnovu podataka koje biblioteka ima u svojoj digitalnoj arhivi i proglašeno je deset rekordera, kako prenosi Zdravo Pančevo.rs.

Prvo mesto osvojio je šestogodišnji Viktor Misirača i sigurni smo da ne možete ni da pretpostavite koliko je knjiga on pročitao, odnosno pozajmio sa Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke za godinu dana. Tačan broj je 127!

A predstavljamo vam i preostalih devetoro veličanstvenih i broj knjiga koje su oni pročitali:

Mateja Jovanović (6 god) – 75 knjiga

Staša Đorđević (6 god) – 64 knjige

Luka Petrović (8 god) – 59 knjiga

Filip Obradović (7 god) – 58 knjiga

Andrijana Ignja (10 god) – 55 knjiga

Irina Bubnjević (8 god) – 54 knjige

Petra Milićević (11 god) – 54 knjige

Pavle Arsenović (10 god) – 54 knjige

Denis Vilenica (12 god) – 47 knjiga

Svi nagrađeni dečaci i devojčice dobili su na poklon po dve knjige koje su u Gradskoj biblioteci pažljivo odabrali na osnovu njihovog ukusa, odnosno na osnovu uvida u štivo koje su oni u proteklih 12 meseci pozajmljivali sa Dečjeg odeljenja. Nagrade je mališanima uručio direktor biblioteke Dejan Bosnić.

Zaista je fantastična vest što i danas ima dece koja vole da čitaju i koja mnogo čitaju, u vreme kada nam svima ekrani telefona, kompjutera i televizora zaokupljaju pažnju više nego što bi to smeo da bude slučaj.

Za posebno veliku pohvalu je i činjenica da je Gradska biblioteka uvidela koliko je to velika i značajna stvar i što je kroz ovakav vid podrške svojim najposvećenijim čitaocima dala vetar u leđa i drugoj deci da slede primer svojih drugara.

A koliko ste vi knjiga pročitali u poslednjih godinu dana? Da li biste mogli ovoj deci da stanete na crtu?

(Telegraf.rs)