SAZNAJE Jedan od dečaka (16) koji je ubio Đorđa u parku na Voždovcu tukao i poznatog doktora!

Region

Protiv jednog od dvojice maloletnika osumnjičenih za teško ubistvo Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH, već se vodi se postupak pred Višim sudom zbog krivičnog dela Učestvovanja u tuči, potvrđeno je nezvanično za “Blic”.

Naime, on je optužen da je učestvovao u napadu na doktora Branka Kajtazija i njegova dva sina krajem decembra prošle godine u istom kraju beogradskog naselja Braće Jerković.

Napad na doktora i njegove sinove
Doktor Branko Kajtazi i njegova dvojica sinova pretučeni su 25. decembra 2023. godine u parku kod Centralnog groblja.

– Dvojica dečaka su prebila mene i mog najstarijeg, maloletnog sina od 15 godina. Metalnim štangalama po telu i glavi su nas udarali, isekli su nas, krvarili smo mnogo. Mlaćeg sina od 13 godina su tukli rukama i nogama. Svi smo završili u Urgentnom centru. Prethodno je mlađi brat jednog od te dvojice maloletnih siledžija sačekao mog mlađeg sina ispred OŠ “Branislav Nušić” i udarao pesnicama – ispričao je doktor Kajtazi za “Kurir”.

Ispovest doktora Branka Kajtazi pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

Đorđa tukli po glavi

Maloletnici od po 16 godina uhapšeni su zbog sumnje da su ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predelu slepočnice.

– Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt – kaže naš izvor.

Kako objašnjava izvor “Blica”, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko veštačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema rečima supruge preminulog, nakon što su se njihova deca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čoveka nisu mališanima hteli da vrate loptu.

– Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje – kaže Dačić.