Najdugovječnije sestre na svijetu? 6 sestara zajedno imaju 570 godina i bore se za rekord

Zanimljivosti

Šest sestara možda zna ključ za dug život. Pokušavaju postaviti Guinnessov svjetski rekord kao najdugovječnija braća i sestre.

Pet sestara živi u Missouriju, dok najstarija, koja ima 101 godinu, živi u Ohiju. Njihova zajednička starost je 570 godina i 43 dana.

“Vjerujemo da trenutno držimo svjetski rekord za najdugovječnije šestero braće i sestara”, rekla je Alma, jedna od sestara.

“Bog je bio dobar prema nama”
Sestre, koje imaju od 88 do 101 godine, razgovarale su s lokalnom novinskom postajom Action News 8 o ovom izvanrednom postignuću.

“Bog je bio dobar prema nama,” rekla je jedna od sestara sa blistavim osmijehom.

Odluku o kontaktu s Guinnessovom knjigom rekorda inicirao je sin najstarije sestre – Dean. Njihov potencijalni rekord posebno je impresivan ako se uzme u obzir da je prosječni životni vijek žena u SAD-u trenutno 79 godina i 3 mjeseca. Svih šest sestara je prešlo ovu granicu.

Sestre su rekle da im je najveća tuga što nisu mogle podijeliti to iskustvo sa svojim jedinim bratom, Stanleyjem Generalom Jr., koji bi ove godine napunio 102 godine da nije poginuo u nesreći na biciklu u dobi od 81 godine.

“Mislim da bi bio oduševljen [mogućim svjetskim rekordom] i jako ponosan na sve svoje sestre jer su mu sve značile svijet”, objasnila je Stanleyjeva kći.

Sestre, čija je zajednička dob 570 godina, čekaju da saznaju jesu li postavile svjetski rekord. I bez obzira na ishod, svi oni osjećaju da su životi koje nastavljaju dijeliti “vrlo blagoslovljeni”.

Bez obzira na to stvaraju li povijest ili ne, sestre su rekle da su vrlo blagoslovljene što su i dalje zajedno kroz sve ove godine. novizivot.net