Ponos Krajine! Cazinjanka Matilda Dervišević doktorirala medicinu u Americi

Region

Ponosna vijest stiže iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje je naša Krajiškinja Matilda Dervišević ostvarila značajan uspjeh – 11. maja 2024. godine, stekla je titulu doktora medicine na Medicinskom Univerzitetu Columbia u Missouriju.
Ovaj izvanredan uspjeh predstavlja veliki korak naprijed u karijeri ove mlade osobe, koja je svojim predanim radom i talentom ostvarila impresivne rezultate. Matilda potječe iz Šturlića, mjesta u blizini Cazina, u Bosni i Hercegovini.

Doktoriranje medicine zahtijeva izuzetno puno truda, predanosti i stručnosti, a postizanje ove titule predstavlja veliko dostignuće ne samo za Matildu, već i za cijelu našu zajednicu. Njen uspjeh svijetli kao primjer izvrsnosti i inspiracija za sve mlade ljude koji teže znanju i usavršavanju.

Čestitamo Matildi na ovom veličanstvenom dostignuću i želimo joj mnogo uspjeha u daljoj karijeri, edukaciji i napredovanju. Neka joj ovo dostignuće bude vjetar u leđa na putu ka još većim visinama i ostvarenju svih njenih profesionalnih i ličnih ciljeva.dijasporainfo.net