Amela i deca svirepo ubijeni u stanu, kome je upućena preteća poruka? Sve o zločinu u Tuzli

Region

Kasno uveče 19. maja, oko 21 čas, na pločniku ispred stambene zgrade u naselju Stupine pronađeno je beživotno telo Mujage Čičkušića. Identitet muškarca nije bio poznat policiji odmah jer kod sebe nije imao nikakve dokumente. Nakon što je njegov identitet utvrđen u stanu su pronađeni mrtvi njegova supruga i dvoje dece, te se istražuje na koji način su stradali

Istražitelji još uvek rade na rasvetljavanju tragičnog događaja koji je pogodio prethodnih dana Tuzlu kada je osumnjičeni Mujaga Čičkušić navodno ubio svoju suprugu Amelu Čičkušić (34) i dvoje dece u porodičnom stanu, a zatim otišao u susedni ulaz i izvršio samoubistvo skokom sa 14. sprata. Motiv navodnog zločina i dalje nije poznat, a do sada je javnosti poznato nekoliko stvari.

Kasno uveče 19. maja, oko 21 čas, na pločniku ispred stambene zgrade u naselju Stupine pronađeno je beživotno telo Mujage Čičkušića. Identitet muškarca nije bio poznat policiji odmah jer kod sebe nije imao nikakve dokumente. Nakon što je njegov identitet utvrđen u stanu su pronađeni mrtvi njegova supruga i dvoje dece, te se istražuje na koji način su stradali.

“Sinoć u 21.15 časova suprug i otac dece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju”, rekao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović a na mestu zločina je pronađena sekira koja je bila nova što je otvorilo sumnju da su ubistva bila detaljno isplanirana.

Majka pokušala da spasi decu
Dan kasnije, 20. maja, u stanu porodice Čičkušić pronađena su tela majke i dvoje dece, uzrasta dve i devet godina. U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a ceo stan je navodno uništen i ispremeštan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi decu, ali nije uspela.

Prema nezvaničnim informacijama “Avaza”, tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Veliki broj kolega iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli oprostilo se od Amele za koju imaju “samo reči hvale”.

Čičkušići imali zajedničke planove
Inače, Amela i Mujaga su bili zaposleni u Univerzitetskom kliničkom bolničkom centru u Tuzli sve dok glava porodice nije rešila da ode u Nemačku i zaposli se kao medicinski tehničar. Kako navode komšije, porodica Čičkušić je imala velike planove – da svi zajedno odu da žive i rade u Nemačkoj.

“On je pre šest meseci otišao u Nemačku, a supruga je ostala sa dvoje dece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa decom planirala odlazak u Nemačku”, otkriva izvor portala Klix.ba.

Uskoro nalaz obdukcije
Istražitelji nastavljaju da rade na rasvetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva. U toku je obdukcija tela članova ove četvoročlane porodice, a naređena su i druga veštačenja.

Prvi preliminarni rezultati obdukcije mogli bi biti poznati uskoro.

Nije bilo prijava za nasilje u porodici
Takođe, dosadašnje policijske provere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

Poruka na vratima stana
Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina navodno ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi.

“J**em vam familiju, za sve ste vi krivi!”, navodno piše u poruci ostavljenoj na vratima stana.

Za sada nije poznato na koga se poruka odnosi. Navodno, upućena je rođacima iz Nemačke koji su mu pomogli da nađe posao u ovoj državi. Na jednoj od poruka se navodno pojedincima “zahvalio” za pomoć.

Istražitelji detaljno rade na rasvetlavanju svih detalja vezanih za ovaj tragičan događaj koji je potresao Tuzlu ali i region.

(Telegraf.rs)