Nikolu Jokića čeka Srbija: Evo šta je NBA MVP rekao o nastupu na Olimpijskim igrama

Showbizz

Orlovi priželjkuju najjači sastav i borbu za medalju…

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Minesote 98:90 u sedmom meču plej-ofa NBA lige, a ni odlični Nikola Jokić nije pomogao svom timu da dođe do trijumfa i izbori finale.

Aktuelni MVP NBA lige je imao 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, a ni to nije bilo dovoljno da se zasutavi preokret Minesote.

Posle poraza od Minesote, na konferenciji za medije, Nikola Jokić je izneo sovje viđenje meča, a jedno pitanje odnosilo se i na nastup za Sriju na Olimpijskim igrama.

– Ne znam, nismo uspeli da osvojimo back to back titulu, tako da ne mogu ništa reći. Svi su se unapredili i svi žele da pobede nas. Tako izgleda. Postizali su poene, uspevali da uhvate mnogo ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu.

– Mi smo imali mnogo otvorenih šuteva, ali prosto ih nismo pogodili. Oni su s razlogom najbolja odbrana NBA lige. Ne verujem u to ko je na papiru bolji tim. Pred nama je bilo sedam utakmica, oni su pobedili i bili su bolji. Čestitam im na tome. Neki timovi nikada ne dođu do druge titule. Drago mi je što smo imali priliku da dođemo u tu situaciju da posle titule idemo u novi pohod.

-Pokušaćemo da postanemo bolji, mudriji, od trenera, preko igrača do stručnog štaba. Prosto, toliko je talenta prisutno u NBA ligi, da ne postoji lagan protivnik. Promašio sam osam trojki, Džamal Marej takođe osam, Majkl Porter Džunior pet. Ne možeš pobediti utakmice na kojima ne pogađaš šuteve. Ako želiš da pobediš, prosto je, moraš pogađati.Neki timovi nikada ne osvoje prvenstvo. Videćemo, treba da se poprvimo, budemo mudriji, moramo da budemo savršeni da osvojimo prvenstvo.

Usledilo je i pitanje o nastupu za Srbiju na Olimpijskim igrama.

– Ne znam prijatelju, moraću da razmislim.

O Minnesota Timberwolvesima

“Mike Conley je najpotcenjeniji igrač u NBA ligi. Imaju najboljeg šestog igrača lige, toliko pojedinaca s klupe koji su u stanju dati doprinos na mnogo načina.”

(Telegraf.rs)