Baby Lasagna ODBIO 50.000 EVRA koje je dobio od države Hrvatske: Razlog je za aplauz

Region

Baby Lasagna je od država Hrvatska zbog osvojenog drugog mesta na Evroviziji dobio 50.000 evra, međutim on je odbio taj novac.

Baby Lasagna se oglasio na svom Instagramu gde je napisao da 50.000 evra ne može da prihvati. Poručio je da novac neće prihvatiti, već želi da ga Vlada donira onima kojima je to potrebnije

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala”, napisao je Marko Purišić.

Dobio nagradu od 50.000 evra

– Iskrena čestitka Marku Purišiću umetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspehu na Evroviziji gde je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspeha jednog mladog čoveka i mi mu zaista želimo puno, puno uspeha u daljem radu – rekao je Plenković na 306. sednici Vlade, prenose hrvatski mediji.

Koncerte rasprodao za nekoliko minuta
Inače, popularnost hrvatskog pevača Baby Lasagne je naglo porasla nakon takmičenja na Evroviziji u Malemu gde je osvojio 2. mesto.

Iako nije odneo pobedu, a mnogi su to očekivali, popularnost mladog pevača je sve veća. To dokazuju i koncerti koji su se rasprodali za nekoliko minuta.

Predstavnik Švajcarske Nemo Metler osvojilo je prvo mesto u finalu “Evrovizije 2024”.

Već mesecima unazad za glavnog favorita na “Evroviziji 2024” važio je Baby Lasagna iz Hrvatske sa pesmom “Rim Tim Tagi Dim” i nalazio se na prvom mestu za pobedu na kladionicama, međutim ipak je zauzeo drugo mesto sa 547 bodova, dok je Nemo imalo 591 bod, a sada se oglasio i hrvatski muzičar Tonči Huljić.

– Sve što sam kazao mogu sad opet potvrditi i tako je i bilo. Baby će pobediti po glasovima publike, a žiri će se okrenuti Francuskoj ili Švajcarskoj. Prvenstveno Švajcarskoj radi situacije kakva inače vlada na Eurosongu, da tako budemo politički korektni…”, rekao je za ” RTL”i otkrio kakvu karijeru predviđa Baby Lasagni:

– Prvo treba znati da je on već ima, ali to je skromna, beskrajno normalna, opterećujuće normalna osoba. Kako bih vam kazao, jednostavno te opterećuje da neko može biti tako normalan, stabilan i pribran. A to on je.

– Ono što je najbitnije, poruka koju on svojom pojavom donosi i hrvatskoj javnosti, ali doneo je i Evropi. Pokazao je kako čistoća duše, dobrota, skromnost i poniznost mogu polako početi transformirati ovu civilizaciju koja se urušava – rekao je Huljić.

Evo šta je radio Baby Lasagna iza kulisa dok je Teya Dora izvodila “Ramondu”. blic.rs