“ANĐELI ŽIVE DOVEKA” Održan muzičko-scenski program u znak sećanja na stradale u “Ribnikaru”: Ceo SKC bio u suzama (FOTO)

Region

Kako javlja reporter “Blica”, roditelji stradale dece, rođaci i prijatelji došli su u velikom broju kako bi podelili svoju tugu i još jednom poslali poruku solidarnosti.

Tokom scensko-muzičkog nastupa puštena je i pesma “Wait for me” koju je napisao Slobodan Negić, otac ubijene učenice Sofije, a koju je njoj posvetio.

Na kraju programa prikazane su slike sa imenima svih žrtava oba masovna zločina 3. i 4. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” i Malom Orašju i Duboni, selima kod Smedereva i Mladenovca.

Među prvima su u SKC došli Miloš i Suzana Čikić, otac i majka ubijenog Andrije Čikića.

Ubrzo zatim došao je i Dragan Kobiljski, otac stradale Eme Kobiljski.

U zgradu SKC-a stigla je i nastavnica koja je kobnog 3. maja zaključala vrata učionice i na taj način spasla više života nedužne dece.

Na Tašmajdanu je takođe postavljen ekran na kome se emituje direktan televizijski prenos završnog muzičko-scenskog programa.

Podsećamo, danas se navršava godinu dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Tim povodom danas je organizovan program “Buđenje” koji je počeo u 8:40 časova u Ulici kralja Milutina 10, gde je izvršeno masovno ubistvo.

Roditelji stradale dece stigli su oko 8.10 sati na mesto gde su njihovi najdraži izgubili živote pre tačno godinu dana.

Na Tašmajdanu u malom parku ranije su zasađene sadnice drveća za svakog tinejdžera i za čuvara Dragana Vlahovića koji su ubijeni u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” pre tačno godinu dana. Na tablama u obliku srca stoje njihova imena. blic.rs