AKO NEMOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI,,Majka Svetlana moli dobri narod da pomogne njenom sinu Todoru 🙏🙏😢😢

Region

Svetlana je majka, medicinska sestra: Todor sve razume, ali mu treba pomoć

U Čibukovcu kod Kraljeva živi petočlana porodica Živić. Bila bi to jedna sasvim obična porodica da srednje dete nije invalid sto odsto. Rođen pre 13 godina u kraljevačkom porodilištu, a onda je 12 sati po rođenju utvrđeno da su pukle obe plućne maramice, navodi RTV Kraljevo.
Od tada se Glišićima život menja iz korena.

“Todor je prošle godine dobio epilepsiju tako da su sada tu i terapije. Mora neko non-stop da bude s njim. On se vodi kao da ima cerebralnu paralizu, rađena je genetika u Španiji i Južnoj Koreji, ali ništa nije pronađeno”.

“Todor je zarobljen u svom telu. Inače, sve nas razume, dobar je, ide u školu, ide po dva, tri sata, to znači i nama kao roditeljima da imamo neko vreme za sebe. Usvajanje zakona roditelj-negovatelj bi nam dosta olakšalo, prvenstveno finansijski, drugo sutra što s tiče penzije i svega jako bi nam značilo”, kaže majka.

Todor sve razume, smeje se, a najviše voli svoju mlađu sestru Nataliju.

Ovakvih slučajeva ima mnogo u Kraljevu.

Svetlana je majka pre svega, ali je Todoru i negovateljica, medicinska sestra i pratilac. Roditelji u Srbiji se već 11 godina bore da se usvoji zakon roditelj-negovatelj, koji bi omogućio jednom roditelju da prima minimalnu republičku zaradu.

Roditelji osoba sa smetnjama u razvoju su heroji, njihova borba je svakodnevna, ali oni ne odutaju od svoje dece. Sve svoje vreme posvećuju njima, jer njima je potrebna celodnevna nega. Sve je lakše kada je roditelj mlad, ali šta kada ostari, a nema ni dana radnog staža.

Todor Glišić ima nalog u Fondaciji “Budi human” i ovako možete da mu pomognete:

UPIŠI 340 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000480630-91

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod DIJASPORAINFO.NET