STRAVA I UŽAS Optužena žena sa Kosova: Batinama terala devojčicu na prostituciju, pomagale joj maloletne ćerke

Region

Devojčica je uspela da pobegne 21. jula prošle godine kod druge porodice, kojoj je saopštila da je prisiljavana na prosačenje, krađe i prostituciju

D. D. sa Kosova i Metohije optužena je da je maloletnicu od 13 godina primoravala na prosjačenjenje, prinudni rad i prostituciju, u čemu su joj pomagale njene dve maloletne ćerke od 16 i 17 godina.

Prema navodima tužilaštva, one su tokom juna i jula 2023. u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, silom, pretnjom i zadržavanjem vrbovale, prevozile, držale i predavale drugim osobama maloletnu A. K. radi prostitucije, prosjačenja, prinudnog rada i kriminalne delatnosti.

U opširnom saopštenju, u kojem se navode detalji odnosa optužene i njenih maloletnih ćerki prema 13-godišnjakinji, navodi se, između ostalog, da su one žrtvu tukle svaki put kada bi odbila da postupi po naređenju i pruži seksualnu uslugu.

Devojčica je uspela da pobegne 21. jula prošle godine kod druge porodice, kojoj je saopštila da je prisiljavana na prosačenje, krađe i prostituciju.

(Telegraf.rs/CDM)