Angelina Topić iznela utiske posle SP: Da je moglo bolje – moglo je malo, ali prezadovoljna sam

Region

Na svom debitantskom nastupu na Svetskom prvenstvu, Angelina Topić je finale završila na sedmoj poziciji, što predstavlja veliki uspeh za 18-godišnju skakačicu uvis.

Iz prvog pokušaja je Angelina Topić preskakala visine od 1.85 i 1.90 metara. Potom je iz drugog preletala preko 1.94. Bio je to njen konačni rezultat, pošto je tri puta rušila lestvicu na 1.97 – što je njen lični i nacionalni rekord Srbije.

– Jako sam zadovoljna svojim učešćem, to je zasad najveće takmičenje na kojem sam nastupila. Rezultatski gledano, da je moglo malo bolje – moglo je malo. Falilo je energije i svežine. Jako sam zadovoljna plasmanom, rezultatom – istakla je posle takmičenja u Budimpešti.

Zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik, koja je jedina preskočila visinu od 2.01. Pokušala je potom da preleti 2.07 metara, ali nije uspela. Srebro je pripalo Australijanki Eleanor Paterson, dok je bronzu osvojila njena sunarodnica Nikola Olislagers. Obe su preskočile visinu od 1.99 metara.

– Medalje što se tiče, ovo su zaista neverovatne devojke, koje su na visnama od dva metra. Ne verujem ni da bih sa visinom od 1.97 imala bolji plasman, ali sam zaista prezadovoljna. Drago mi je što sam sa 18 godina dobila priliku da se takmičim protiv ovih devojaka, i da naučim nešto od njih i da stičem iskustvo.

Sezona nije završena za mladu srpsku atletičarku, pošto je čaka finale Dijamantske lige.

sportal.blic.rs