Teška sudbina porodice Đurić iz Valjeva: Nakon gubitka dvoje dece, ne žele da ostanu i bez sina Branislava koji boluje od teške bolesti

Region

Životna priča porodice Đurić iz Valjeva je priča koja nosi sa sobom veliku tugu ali i ogromnu borbu. Nakon što su izgubili dva deteta, ovoj porodici život je zadao još muka, protiv kojih žele i moraju da se bore. Naime, supruga i sin Miloša Đurića, jednog hrabrog čoveka, teško su bolesni, a zbog svega i njegovo zdravlje se pogoršalo.

Miloš Đurić iz Valjeva, kao jedini član porodice koji je radno sposoban, izdržava suprugu koja pati distrofije mišića i dvoje dece, ćerku Slavicu i sina Branislava (14) koji boluje od cerebralne paralize. Iako se ovaj vredan čovek svakodnevno trudi i radi kako bi izdržavao sve članove svoju porodicu, njegova plata i minimalac od socijalnog, nisu dovoljni.

Zato, zbog svakodnevnih troškova koji su neophodni kako sinu, tako i supruzi, Miloš moli za pomoć.

“Molim sve ljude dobre volje ko može i ko je u mogućnosti meni i mojoj siromašnoj porodici da pomogne. Kako u novcu, hrani, ličnoj higijeni, peškirima, posteljini, ćebadima, obući i odeći za leto i zimu.

Molim sve da mi izađu u susret i da meni, mojoj ćerki i mojim bolesnim ukućanima pomogne. Da skupimo pare da kupimo 8 kubika drva za zimu. Kako sam radim za sve članove i sam sam oboleo, dobio sam kamen u zuču, imam bruh i izašla mi je kila. Srce mi je oslabilo! Supruga i ja imamo kataraktu na oba oka i moramo pod hitno da se operišemo. I zato molimo za pomoć. Bićemo vam zahvalni celoga života”, napisao je on u svojoj Fejsbuk objavi.

Već izgubio dva deteta
Dalje, objasnio je da je već ostao bez dva deteta, i da ne želi da mu se strašna sudbina još jednom ponovi.

“Sin Branislav (14) boluje od cerebralne paralize i nepokretan je ceo život. Za njegovo lečenje nam je potrebno mnogo, a nemamo! Dvoje dece mi je umrlo i ne želim da se mom sinu nešto desi i da i njega izgubimo.

Takođe, supruga Ljiljana je obolela od distrofije bolesti mišića i od stitne žlezde i jedva se kreće. Za nju kupujem skupe specijalne lekove i suplemente iz inostranstva. Ti lekovi kostaju 40.000 dinara. Nemam para ali lekove moramo da imamo da ne bi pala u invalidska kolica ili krevet. Takođe, izdvajam inekcije za distrofiju – svakog meseca 6.000 dinara.

Sin mi ide u centar svaki dan osim vikenda na vežbe u bolnicu Valjevo. Tu izdvajam za taksi svaki dan 800 dinara jer nemam svoj auto. Izdvajam za kredit svakog meseca 40.000 dinara.

Uzeo sam kredit na osam ipo godina da sredim staru kuću. Pola sam kuće sanirao a pola nisam jer nisam imao dovoljno novca od kredita. Molim ovim putem i državu Srbiju i Opstinu Valjevo da mi izađe u susret i da mi se sanira kuća. Živim na četiri ara placa i nemam ništa više.

Ćerku takođe izdrzavam, ona je treća godina srednje škole i tužno je što nemogu da joj pružim sve ono što deca njenog uzrasta žele.

Molim sve ljude dobre volje, pomozite meni i mojoj siromašnoj porodici. Molim državu Srbiju, doktore opšte bolnice u Valjevu, molim načelnika Valjeva, molim centar za socijalni rad u Valjevu. Takođe, zamolio bih vas da mi izadjete u susret i da odobrite fizio terapeuta da dolazi kuci da ne bi moja bolesna supruga morala svaki dan da nosi dete do bolnice.

Za kraj, molim sve ljude dobre volje ko može i ko želi da mi pomogne da prevezem sina do manastira Tumane i nazad”, napisao je Miloš u svojoj Fejsbuk objavi.

Ako imate mogućnost da pomognete možete to da uradite na sledeći način:

Miloš Đurić

Gorić 26

Valjevo 14000

OTP banka

dinarski račun br. 325930060001264184

blic.rs