Legendarna glumica Megi Smit umrla u 89. godini: Odlazak filmske ikone

Svijet

Legendarna glumica Megi Smit umrla je u 89. godini, potvrdila je njena porodica, piše BBC. Tužna vest obišla je u trenu svetske medije, otišla je ikona svetskog filma, višenagrađivana umetnica sa karijerom dugom 70 godina.

Glumica Megi Smit ostavila je iza sebe kultne uloge, a među njima se izdvajaju glumački angažmani u filmovima o Hariju Poteru i seriji o Dauntonskoj opatiji.

Sinovi glumačke legende Tobi Stivens i Kris Larkin navodi se sledeće: “Sa velikom tugom moramo da objavimo da je umrla Dama Megi Smit.

Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak 27. septembra. Intenzivno privatna osoba, bila je sa prijateljima i porodicom na kraju. Ostavlja dva sina i petoro unučadi pune ljubavi koji su skrhani gubitkom svoje izvanredne majke i bake.

Želeli bismo da iskoristimo ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na njihovoj brizi i beskrajnoj ljubaznosti tokom njenih poslednjih dana.

Zahvaljujemo vam na svim vašim ljubaznim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku”, prenosi BBC.

Rođena je 28. decembra 1934. u Londonu. Prvi put je nastupila na Brodveju sa 21 godinom, dobila je zatim poziv od Lorensa Olivijea da se pridruži Britanskom nacionalnom teatru.

Svetsku slavu stekla je ulogom u Žan Brodi u filmu „The Prime of Miss Jean Brodie“, koja joj je donela Oskara za najbolju glumicu 1969. godine. Osvojila je dva Oskara, tri Emi i jednu Toni nagradu. zena.blic.rs