Milenko ima 36 godina, sa roditeljima živi u kući od trske i blata, vodu pije sa potoka i IMA SAMO JEDNU ŽELJU

Region

U srcu šume, kilometrima daleko od gradske vreve, porodica Vićanović živi životom koji odzvanja prošlim vekom. Milenko Vićanović, zajedno sa roditeljima, odoleva vremenu i modernom načinu života, čuvajući tradiciju i prirodu na obroncima planine.

Milenko Vićanović čuva vrednosti koje se gube u savremenom društvu. On i njegova porodica simbol su otpora prema urbanizaciji i materijalizmu, pokazujući da se sreća i zadovoljstvo mogu pronaći u jednostavnosti i bliskosti s prirodom.

Kako živi Milenko Vićanović
Milenko Vićanović (36) proveo je ceo život na planini. Porodični dom na uzvišenju Čavčić iznad Malog Zvornika izgrađen od trske, blata i kamena, svedok je generacija koje su živele u skladu s prirodom. Sa strujom, čistom vodom iz potoka, plodnom zemljom i zdravom stokom, Vićanovići imaju sve što im je potrebno.

“Život k’o život – tu je, samo što nemamo puta ni prevoza do kuće. Više je divljih životnja nego komšija”, izjavio je Milenko za RTS, opisujući svoj izolovani život.

Jovo, Milenkov otac, podelio je teškoće života na planini:

“Težak je život, naročito zimi… Mi se spašavamo sa volovima i sa njima razgrćemo put da možemo da priđemo do kuće”.

Danica, Milenkova majka, priznaje da pet meseci nije silazila na glavni put:

“Zaostao i zadnja kuća na kraj sela… Kad ostaneš sam… da je lagano, nije”.

Porodica Vićanović, uprkos izolaciji i surovosti prirode, ne želi ništa više od puta do sela. Njihov jednostavan život u harmoniji s prirodom primer je postojanosti i ljubavi prema zemlji i porodici.

zena.blic.rs