(Video) čudo od deteta: Sofija Topić prešišala sestru! Angelina više nije rekorder Srbije

Region

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić trenutno je jedna od najboljih skakačica uvis na planeti, ali postoji realna šansa da za koju godinu možda ne bude najbolja ni u svojoj porodici, pošto joj je mlađa sestra Sofija upravo oborila rekord.

Naime, 11-godišnja Sofija Topić preskočila je visinu od 140 centimetara, što je novi nacionalni rekord za devojčice njenog uzrasta!

Naravno, prethodna rekorderka bila je njena starija sestra Angelina Topić, koja je svojevremeno preskočila 138 centimetara.

Snimak skoka za istoriju je na svom Instagram nalogu podelio ponosni otac Dragutin Topić, koji je svojevremeno takođe bio uspešan atletičar u baš ovoj disciplini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragutin Topic (@dragutintopic)

– 140 centimetara! Novi rekord, ovaj put Sofije Topić koja je nadmašila svoju sestru Angelinu u ovom uzrastu. Nimalo lak zadatak nadmašiti najbolju na svetu.P.S. Za znatiželjne, Angelina je tada skočila 138cm – napisao je Dragutin.

Podsetimo, početkom godine je Sofijin otac govorio o budućnosti svoje mlađe ćerke.

– Sofija se još uvek samo igra. Kao i Angelini, puštam je da sama odluči čime će da se bavi. Genetika možda jeste bitan faktor, ali ljubav prema sportu, motivacija i žrtva koju sportista podnosi je samo njihova. Roditelj je tu podrška – rekao je tada Topić.

Međutim, kako sada stvari stoje, daleko od toga da se Sofija samo igra, već se čini da je rešena da u godinama koje dolaze bude glavna konkurencija Angelini za medalje na najvećim takmičenjima.

sportal.blic.rs