UŠĆE Eko Fest 24: Nezaboravna subota uz pčele, ptice, kreativne radionice i sjajne poklone!

Region

U subotu, 28. septembra, održaće se UŠĆE Eko Fest, festival koji spaja kreativnost, zabavu i brigu o okruženju i planeti!

Bogat program radionica i edukativnih sadržaja, sa sjajnim izlagačima eko proizvoda, hrane i mode očekuje vas u samom centru grada, u zelenoj oazi između UŠĆE kula.

Ne propustite sjajan program:
Umetnički kutak:

12.00 – 14.00 | Vunom oblikuj svoj fazon sa Majom Gecić – Naučite kako da oživite stare majice pomoću lokalne, nepređene vune! Ponesite staru majicu i pretvorite je u unikatno umetničko delo.

14.00 – 17.00 | Budi modni dizajner na jedan dan – Teksas Upcycle sa Emilijom Zdravković (Univerzitet Metropolitan) powered by Lindex – Ponesite stari komad džinsa i napravite nešto sasvim drugačije!

17.00 – 18.00 | 7 lekovitih biljaka koje obavezno treba imati u kućnoj apoteci sa Momčilom Antonijevićem – Otkrijte lekovite biljke koje bi svaka kućna apoteka trebalo da ima i naučite kako ih koristiti za očuvanje zdravlja.

Celodnevni program nudi još mnogo zanimljivih aktivnosti u kutku za radionice:

12.00 – 13.00 | Čudesni svet pčela – Naučite o neprocenjivoj ulozi pčela u ekosistemu i degustirajte pčelinje proizvode. Mališani će moći da obuku zaštitna odelca.

13.00 – 14.00 | Gradske ptice: Prijatelji iz krošnji – Saznajte koje ptice žive u gradu i kako ih možemo hraniti, prepoznati i sačuvati.

14.00 – 15.00 | Urbana poljoprivreda: Prićaćemo o važnosti uzgoja hrane u gradovima, značaju voća i povrća u ishrani, organskom uzgoju, kao i o zdravstvenim koristima rada sa zemljom i biljkama.

15.00 – 16.00 | Kreativna reciklaža: Oslikajte i oživite svoje omiljene stare predmete – Donesite stare predmete i uz kreativnu reciklažu im podarite novi život.

16.00 – 17.00 | Pesma o starom mornaru – Pridružite nam se na veselom putovanju kroz „Pesmu o starom mornaru“Samjuela Tejlora Kolridža, gde ćemo zajedno stvarati muzičke instrumente od recikliranih materijala.

17.00 – 18.00 | Otvoreni trening pilatesa – Vežbajte na otvorenom u zelenoj oazi grada uz Sportsku akademiju Kočović.

18.00 – 19.00 | Eksplodirajuća otkrića – Naučni šou Milana Popovića zabaviće vas i edukovati kroz spektakularne eksperimente.

Celodnevni program uključuje i atrakcije kao što su Magična voda, eksperimenti sa vodom i sapunicom, kao i zabavne postavke u saradnji sa kompanijama Sekopak i Impact Acoustic.

Na UŠĆE Eko Festu vas očekuje i preko 20 štandova izlagača organskih proizvoda, kozmetike i hrane.

Najkreativniji radovi biće nagrađeni fantastičnim poklonima!

Osvojite šoping vaučer u vrednosti od 60.000 RSD, patike u Sport Vision-u do vrednosti do 15.000 RSD ili ARS kreativni i maštoviti paket! Sve informacije pronađite na veb-sajtu UŠĆE Shopping Centra.

Festival se realizuje uz podršku našeg partnera, BEO Shopping Centra, koji zajedno sa UŠĆEM deli posvećenost zelenim temama.

Dođite na UŠĆE Eko Fest i budite deo pozitivnih promena!

blic.rs