Ko ne kupi kartu, u vozu će morati da doplati još 500 dinara: Ovo su nove cene od septembra, spremni i popusti

Region

Relacija Beograd-Lapovo trenutno u jednom smeru košta 486 dinara, a od septembra će biti 576 dinara

Ispred železnice “Srbijavoz” danas je saopšteno da će od 1. septembra doći do korekcije cena voznih karti, ali i da će biti omogućen popust za one koji do karata dolaze onlajn: putem mobilne aplikacije ili na sajtu. Takođe, važna novina je i da će oni koji budu nabavljali karte u samom vozu, to morati dodatno da plate.

“Uzimajući u obzir da kompanija Srbijavoz prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova, doneta je odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine”, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o popustu, oni koji kupuju karte putem mobilne aplikacije ili preko vebsajta srbijavoz.rs ostvarivaće popust u visini od 10 odsto. Za kupovinu povratnih karti ostaje popust od 20 odsto.

Do septembra biće postavljeni i novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji, pa se tako neće tolerisati više ulazak u voz bez karte.

“Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu će biti dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati”, dodaje se u saopštenju.

Iz “Srbijavoza” naglašavaju da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz.

Nove cene možete pogledati u našoj galeriji:

Recimo, relacija Beograd-Lapovo trenutno u jednom smeru košta 486 dinara, a od septembra će biti 576 dinara bez popusta. U pitanju je rast od 90 dinara.

Soko će od 1. septembra, na relaciji Beograd-Novi Sad u jednom smeru biti 661 dinar, dok je trenutno 430 dinara.

(Telegraf Biznis)