U Tuzli radnik pao s 11 metara i poginuo

Crna hronika

Nesreća u radu u kojoj je poginuo 33-godišnji radnik iz Zavidovića dogodila se u utorak u tuzlanskom naselju Dokanj, navode iz MUP-a TK.

On je pao s 11 metara visine, odnosno s hale koja je u izgradnji.

Policijska stanica Istok je u obaviještena jučer u 15:40 sati od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli da je s objekta pao radnik.

– Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S.M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao njegovu smrt – objavili su iz MUP-a TK.

Dežurna tužiteljica u saradnji s istražiteljima OKP PU Tuzla je obavila uviđaj, a na terenu je bio i vještak zaštite na radu.

– Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti – naveli su iz Tužilaštva TK. avaz.ba