Barcina svlačionica s Messijem ga je ponižavala, a onda je stigao Ibra: “Ti dođi ovamo, sjedi tu…”

Region

Zlatan Ibrahimović je Barceloni odigrao jednu sezonu, ali se pobrinuo da ostavi neizbrisiv trag te da ga se tadašnji saigrači i treneri vrlo dobro sjećaju. O tome je govorio i čovjek kojeg je štitio čuveni Šveđanin bh. korijena.

Kao i u svakoj svlačionici tako je i Barcelonina u sezoni 2009/2010 imala određene podjele. Tada mlađahni Lionel Messi je želio da postane glavna zvijezda ekipe, ali i svijeta.

Argentinac nije volio konkurenciju. Od ranije mu je to bio Bojan Krkić, stidljivi i povućeni dečko koji i nije bio toliko omiljen ni kod Pepa Guardiole.

Poznato je kako je Ibra otišao s Nou Campa upravo da bi se zadovoljio Messi, ali i zbog neslaganja sa Guardiolom s kojim je i dan danas u nekoj vrsti verbalnog rata.

Nakon godina šutnje o svom odnosu sa Ibrom i zaštićenim statusom kojeg je imao progovorio je Krkić, 33-godišnjak koji se nedavno penzionisao i trenutno je koordinator za fudbal u katalonskom gigantu

“Ibra ima mnogo veće srce od svog tijela. Uvjeravam vas u to. Sjećam se da je tek bio stigao u Barcelonu”, započeo je Krkić te nastavio:

“Bili smo u svlačionici, on je bio udaljen od mene. Pozvao me i kako sam mu se približavao vidio sam da postaje sve veći i veći.”

“Natjerao me da sjednem do njega i rekao: ‘Ne brini. Dok god sam ovdje, štitit ću te.’ I mislio je to ozbiljno.”

“Puno mi je to pomoglo. Ibra je ogromna medijska figura i jedan od najboljih napadača u historiji fudbala, ali je i osoba izuzetne osjetljivosti što je pokazao u svlačionici Barcelone u toj jednoj sezoni.”

Ibrahimović je na ljeto 2010. godine otišao iz Barcelone, dok je Krkić ostao još jednu sezonu. Uvidjevši da ga nema ko štiti te da je izgubio mjesto u timu potpisao je Romu.

Ove Bojanove riječi o Ibrahimoviću su možda i najbolja potvrda da čuveni golgeter uopšte nije toliko prepotentan koliko se zapravo nekad čini.

Što se tiče Krkića on je za Barcelonu debitovao sa 17 godina i 19 dana te je tako nadmašio rekord Messija, međutim na Nou Campu nikad nije uspio doći do izražaja. Igrao je još za Romu, Milan, Ajaxa, Stoke City…

sportsport.ba