Zašto je dobro staviti aluminijsku foliju na dasku za peglanje: Trik koji olakšava posao

Zanimljivosti

U današnje vrijeme kada je život ubrzan i užurban, teško je uhvatiti vremena za obavljanje i najjednostavnijih kućanskih poslova. Srećom, na internetu se svakodnevno dijele razni trikovi i savjeti kako si olakšati posao i skratiti vrijeme obavljanja kućnih poslova.

U većini trikova potrebne su stvari koje već imate kod kuće, a tako je i jedna žena otkrila odličnu korist predmeta koji svakodnevno koristi.

Vrijeme je ‘proljetnog čišćenja’ kada mnogi pospremaju cijelu kuću, a to znači i peglanje veša. Ako ste jedni od onih koji preko sedmice ne stignu peglati te se vaša hrpa veša svakim danom povećava, nemojte očajavati.

Jedna žena podijelila je svoj trik kako je smanjila vrijeme peglanja, a sve što joj je potrebno je aluminijska folija.

Sve što trebate napraviti je na vašu dasku za peglanje staviti komad aluminijske folije i smanjit ćete si vrijeme peglanja za dvostruko.

Žena, koja je svoj trik objavila na svom blogu Of Life + Lisa, tvrdi kako aluminijska folija odbija toplinu i pari te tako nećete morati peglati veš s obje strane.

Korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovim trikom, pogotovo majke koje uvijek imaju hrpu veša za opeglati.

“Htjela bih samo reći jedno veliko hvala prekrasnoj ženi koja mi je smanjila vrijeme peglanja u pola”, komentirala je jedna žena, dok se druga složila: “Svako ko ima punu kuću djece, shvatit će koliko brzo se može nakupiti cijela hrpa veša.”

radiosarajevo.ba