Ma, bravo: Djevojčica Nađa (7) iz Sarajeva mijenja svijet na bolje – budite dio njene humane misije

Region

Djevojčica Nađa koja ima samo sedam godina može poslužiti kao pravi primjer i mnogima koji su stariji od nje.

Naime, djevojčica u slobodno vrijeme pravi rukotvorine, a u nedjelju, 11. juna na sarajevskom Vilsonovom šetalištu prodavat će svoje radove. Novac koji prikupi tom prilikom, donirat će za liječenje oboljelih građana.

Udruženje Pomozi.ba podijelilo je više informacija o ovoj akciji:

“Ovo je Nađa i sa samo sedam godina ona već mijenja svijet na bolje! Svi joj se u tome možemo pridružiti u nedjelju na sarajevskom Vilsonovom šetalištu!

Svoje rukotvorine koje pravi u slobodno vrijeme, Nađa je odlučila podijeliti sa drugima i od njih uraditi nešto korisno! Njih će, uz igračke, sokove i slatkiše prodavati u nedjelju od 11 do 16 sati, a sav novac koji bude prikupljen u Pomozi.ba kutijici, po njenoj želji bit će namijenjen za liječenje oboljelih građana. U ovoj divnoj ideji podržali su je brat Dani i njeni roditelji koji će joj pomoći da u nedjelju sve prođe baš onako kako je i zamislila.

Ovakve stvari su dokaz da su mali ustvari mnogo veći ljudi od nas odraslih… Zato, ako budete blizu, obavezno svratite u nedjelju na Vils. Nađa i Dani imat će svoj štand u blizini kafića Tito. Sve što od njih budete htjeli kupiti platit ćete onoliko koliko želite, a tim novcem ćemo zajedno nekoga učiniti sretnim”, poručili su iz Pomozi.ba.

radiosarajevo.ba