BENZEMA ODUŠEVLJEN SAUDIJSKOM ARABIJOM: UŽIVAM U MUSLIMANSKOJ ZEMLJI, DRAGO MI JE ŠTO JE MEKA BLIZU

Zanimljivosti

Bivši as Kraljeva ne krije svoje oduševljenje dolaskom u ovu pustinjsku zemlju u koju sve češće pristižu renomirana nogometna imena iz Evrope.

Ja sam musliman, a Saudijska Arabija je muslimanska zemlja i želim tu živjeti. Već osjećam da me ljudi vole. To će omogućiti da započnem novi život – započeo je izlaganje Benzema.
Iako je u prošlosti radio sve i svašta, posljednjih se godina poprilično okrenuo vjerskom životu, a kako sam tvrdi upravo je to prevagnulo da dođe u ovu zemlju.

Želim da naučim fluentno govoriti arapski jezik, to mi je važno. Sveta kuća Mecca je blizu Džede i to je meni kao vjerniku jako bitno. Kada sam pričao sa porodicom, svi su bili sretni i zaključili smo da je naše mjesto u Saudijskoj Arabiji – dodaje sjajni Francuz.
Benzema je sa Al-Ittihadom potpisao jedan od najunosnijih ugovora u historiji sporta.

Po sezoni će zarađivati 200 miliona eura, što znači da bi potencijalno mogao inkasirati 600 miliona eura, ukoliko se aktivira i ta dodatna godina ugovora.

To znači da će Benzema zarađivati 595.000 eura svakog dana, 24.800 eura svakoga sata te nevjerovatnih 413 eura svake minute.

hayat.ba