Roditelji malog Lazara mole dobri narod za pomoć!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Lazara Krstića (2017).

Pokret je život. Igra je radost. Sport je zdravlje. Da li će Lazar kome je u šestom mesecu života otkrivena teška bolest sve to imati?

Možda će sedeti u svojim kolicima i sa tugom gledati dečije igre, pustiti suzu kad lopta udari u njegova kolica i čekati dobru drugarsku dušu da sa njim podeli ono što on ne može.

Lazar boluje od retke, progresivne bolesti neuromišićnog sistema, spinalne mišićne atrofije, koja se manifestuje gubitkom osnovnih životnih funkcija – disanje, gutanje, hodanje…

Kako bi Lazar mogao i dalje samostalno da diše, da se hrani i očuva do sada postignuti nivo funkcionalnosti – samostalno sedenje i korišćenje ruku, potrebno je kontinuirano sprovođenje intenzivnih preventivnih mera tokom celog života, a za šta je potrebno: nabavka ortopedskih pomagala (vertikalizatora, ortoza, korseta, manuelnih invalidskih kolica, anatomskog sedišta), sprovođenje fizikalne i hidroterapije, upotreba suplemenata u ishrani. Sredstva su potrebna i za specijalističke preglede, laboratorijske analize kao i za medicinski potrošni materijal.

Za Lazarevo srećnije detinjstvo! Budimo humani!

dijasporainfo.net