Kako očistiti razbijeno staklo s tepiha? Ovo je najbolja metoda za pokupiti i najsitnije komadiće

Zanimljivosti

Prvo što trebate učiniti nakon što se staklo razbije po tepihu je obuti cipele i staviti gumene rukavice. Pokupite rukama veće komade stakla, a onda upotrijebite ljepljivu traku

Kad se staklo razbije na tepihu, stvari postaju još gore jer se komadići stakla izgube u vlaknima tepiha. Što je tepih čupaviji, to će biti teže pokupiti svaki komadić. Zato trebate koristiti ljepljivu traku prije usisivača. Utiskivanje ljepljive trake u vlakna je najbolji način za čišćenje skrivenog razbijenog stakla.

Korištenje ljepljive trake štiti i dugovječnost usisavača jer veći komadi stakla mogu oštetiti usisavač.

Prvo što trebate učiniti nakon što se staklo razbije po tepihu je obuti cipele i staviti gumene rukavice. Debele rukavice koje se koriste za čišćenje će vas zaštiti dok skupljate veće komade. Rukama pokupite komade stakla koje možete vidjeti, a zatim ljepljivom trakom one koju su premali i teško dohvatljivi.

Traku zalijepite na tepih. Prekrijte cijelo područje gdje se staklo razbilo. Zatim pritisnite traku. Tako će se ljepilo uhvatiti za sve sitne krhotine stakla. Zatim pažljivo skinite trake i bacite ih. Na kraju usisajte kako biste bili sigurni da ste pokupili svaki komadić. Koristite samo crijevo usisavača, a da ste sve pokupili možete procijeniti prema zvuku. Ako ne čujete nikakvo ‘zveckanje’ dok usisavate prostor je siguran. Kad završite sa usisavanjem, odmah i očistite usisavač, piše msn.

24sata