POSLE DEVET GODINA čekanja, pravda je napokon zadovoljena: Novak Đoković DOBIO SUDSKI SPOR!

Region

Sud u Brazilu, pole devet godina, doneo je odluku u korist najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Sud u Brazilu, pole devet godina, doneo je odluku u korist najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!

Sudija Neuza Alvarenga Leite sa 14. Javnog suda države Rio, donela je odluku da organizatori egzibicije iz 2012. godine isplate broju jedan ostatak duga.

Kako je objavio “Globo Esporte” a preneo B92, na Novakov račun lećiće tačno 3.368.125,49 brazilskih reala, što je oko 637.000 američkih dolara.

Devet godina je trajao sudski spor srpskog tenisera i organizatora koji su mu ostali dužni za egzibicioni meč koji je tada odigrao sa trostrukim šampionom Rolan Garosa Gustavom Kuertenom.

Sud je umanjio dug za 37.660 reala, ali svejedno, Novak je dobio “meč” u sudnici. Prvobitan dogovor bio je da se Novaku za egzibiciju isplati 1,1 miliona dolara u tri rate. Samo dve rate su plaćene, oko 450.000 dolara, ali prema odluci Suda, Novak će sada dobiti i ostatak dugovanja.

Nole je tada, kao velika zvezda svetskog tenisa ugošćen u Riju, srpski fudbaler Dejan Rambo Petković je bio posrednik u njegovom dolasku, uz domaćinstvo nekadašnjeg brazilskog broja jedan Gustava Kuertena.

Osim egzibicionog meča sa popularnim Gugom, Novak je učestvovao u nizu aktivnosti, uveličao je i otvaranje teniskih terena i što se tiče smaog događaja sve je proteklo na veliko zadovoljstvo svih aktera. Ipak, grad Rio nije ispoštovao svoj deo dogovora, tek nešto više od polovine sume isplaćeno je našem asu, a ostatak je morao da potražuje preko suda.

Treba istaći da je Novak više puta istakao da novac nije razlog zbog kojeg je pokrenuo sudski spor.

sportal.bli.rs