Divna vijest o Lavi stiže iz SAD-a: ‘Prvi put je sama tražila da hoda. Živote, hvala ti’

Region

Bolnica UCLA, u kojoj se Lava liječi, obitelji je ponudila da Lavu uključe u dvije studije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, što su s oduševljenjem prihvatili.

Majka male Lave koja je ranije ove godine ujedinila zemlju u cilju da se skupi novac koji joj je bio potreban za put u SAD javila se na Instagramu i izvijestila o napretku djevojčice nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju.

“Bez ortoza ! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Niti pola sekunde. Danas je prehodala držeći se, dužinu od 2 metra. Odmah je govorila da ju boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila – PRVI PUT je SAMA tražila da hoda. I što da ja više na to kažem. Hvala ti. Hvala tebi koja ovo čitaš. Osjeća se po cijelom tijelu. Odluka koja je donijela, mir. Zahvalnost. Ludost. Priliku. Inatljivost. Prkos. Ljubav. Zajedništvo. Mir. I još malo mira. Živote, hvala ti”, stoji u objavi na Instagramu.

Podsjetimo, bolnica UCLA, u kojoj se Lava liječi, obitelji je ponudila da Lavu uključe u dvije studije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, što su s oduševljenjem prihvatili.

Lava će dobiti priliku biti uključena u kliničku studiju koja prati napredak djece koja su primila Zolgensmu sljedećih 15 godina i to u suradnji s Novartisom i UCLA studiju koja pet godina prati napredak i stanje skolioze kod djece koja su primila Zolgensmu.

vecerni.hr