Žena je dobila napad panike, a pas je učinio nešto izvanredno

Zanimljivosti

Ovaj divni pas tješi autističnu ženu prilikom svakog napada panike. Iako ga ona gura od sebe, on nikako ne odustaje od nje.

Žena iz Australije je nadahnula milijune gledatelja na društvenim mrežama snažnim videozapisom svog psa koji joj je spasio život tijekom napada panike.

Hayley Martin iz Sydneya u Australiji kaže da je pas Marley njen životni čuvar.

Ima autizam i često doživljava senzorno preopterećenje i napade panike koji su joj prije bili opasni po život, ali sada sa svojim psom pored sebe, situacija je pod kontrolom.

Hayley je upoznala Marleyja u svibnju 2018., a od tada ima nevjerojatan utjecaj na njezino mentalno zdravlje i dobrobit. “Ovaj pas mi je spasio život”, napisala je 2019. “Postao je moj službujući pas. On me je učinio neovisnijom. Vratio mi je toliko toga natrag od života.”

Pas brzo primjećuje napade panike
Marley brzo primjećuje napade panike i skače u akciju umirujući Hayley kako se ne bi ozlijedila. Hayley je na Facebook stranici Dogspotting Society podijelila snažni videozapis jedne takve interakcije.

Možemo vidjeti kako se Hayley sve više uznemirava u videu, grebe se i udara po nogama u pokušaju da se smiri, ali Marley joj stavlja šapu preko ruke.

Hayley neprestano odguruje šapu, ali pas mirno nastavlja. Konačno, skoči joj u krilo kako bi joj dao “prisilni zagrljaj” i liznuo joj suze. Čini se da je još uvijek uznemirena, ali počinje se smirivati te obavija ruke oko njega.

“Tako sam zahvalna što imam ovog dječaka svakog dana”, napisala je. “Želim pokazati ljudima da psi mogu pomoći na sjajne načine.”

Kako je lijepa veza između Marley i njegove vlasnice, jer on nikada ne odustaje od Hayley, iako ga ona uvijek iznova gura od sebe. Sjajna lekcija svima nama ljudima.

novizivot.net