Supruga bivšeg nogometaša ostala je uz njega 39 godina dok je bio u vegetativnom stanju

Uncategorized

Bernadette Adams dala je svijetu primjer predanosti i ljubavi u svojoj stalnoj brizi za supruga, koji je 39 godina bio u vegetativnom stanju.

6. rujna njezin je suprug Jean-Pierre Adams umro u 73. godini. Bio je bivši francuski profesionalni nogometaš za Nîmes, Nicu i Paris Saint-Germain.

No, ono po čemu se njegova priča ističe nije samo njegov uspjeh na terenu u mladosti. Proveo je 39 godina u vegetativnom stanju nakon nesreće s anestezijom tijekom operacije koljena 1981. godine.

Predivna podrška supruge
Kroz gotovo četiri desetljeća Jean-Pierre imao je nepokolebljivu podršku svoje supruge Bernadette. Ona je stalno boravila kraj kreveta. Bili su u braku 52 godine.

Bernadette je svijetu dala primjer predanosti i lekciju ljubavi. Njezin se svakodnevni život vrtio oko života njezina supruga. Kada bi se probudio, imao je širom otvorene oči, ali nije mogao komunicirati ni s kim.

U sobi, koja je u potpunosti posvećena bivšem nogometašu, doslovno je živjela kraj njegova kreveta. Kako bi mu olakšala svakodnevni život, znajući da ljudi koji ne mogu komunicirati s vanjskim svijetom još uvijek mogu biti svjesni svog okruženja, puštala mu je pjesme njegovih omiljenih pjevača, među kojima su bili Aretha Franklin, Otis Redding i Chuck Berry.

Protiv eutanazije
Ova priča bila je simbol društvene rasprave o kraju života.

“Nikada mi nije postavljeno pitanje eutanazije za Jean-Pierrea, jer je bio u komi samo nekoliko tjedana, ali bih sigurno rekla ‘ne’. Dok god postoji život, ima nade”, dodala je Bernadette.

Iako je živjela u nadi da će vidjeti svog muža kako će se jednog dana probuditi. S impresivnim sjećanjem prisjetila se i posljednjih suprugovih riječi koje je uputio prije njegove operacije:

“Sve je u redu, u odličnoj sam formi. Operirat će me u 11 sati. Mislite na mene u svakom slučaju, ali dođite po mene za osam dana i ne zaboravite par štaka”, uvjeravao ju je. Ove riječi danas imaju poseban odjek.

Momčad iz Nice u kojoj je igrao odala mu je počast 19. rujna prije nego je igrala protiv AS Monaca na Allianz Rivieri.

saharica247.site