Srbi ludaci svetski prvaci: Basketaši u najluđem finalu slomili Amerikance za zlato!

Region

Neverovatan meč i neverovatna pobeda!

Srpski basketaši su prvaci sveta! U najluđem finalu ikada u kojem su gledali u ambis, oni su našli snagu da preokrenu protiv Amerikanca za koje je nemilice “sipao” Džimer Fredet. Nije mu vredelo, Orlovi su ponovo na tronu – 21:19!

Neverovatan je ovo bio meč u centru Beča u kojem je Srbija došla do svog šestog zlata na Svetskom prvenstvu. Gubili smo kroz najveći njegov tok, a onda smo bukvalno u poslednjih par napada stigli do trijumfa.

Na strani Amerikanaca je pogađao Fredet za dva poena, delovalo je da će posle njegovog koša za 15:19 sve biti rešeno, ali tako nisu mislili naši momci.

Zaključili su meč najneverovatnijom mogućom serijom od 6:0. Prvo je pogodio Majstorović, pa Stojačić za dva i došli smo do izjednačenja. Pokušavali su Ameri da zaključe meč dvojkama, ali nije im se dalo!

Na kraju je Stojačić doneo prednost, a Vasić je sve rešio pogotkom pod košem za opšte slavlje u Beču.

Srbi ludaci su svetski prvaci!

TOK MEČA

21:19 – POBEDA!!!

20:19 – Stojačić za vođstvo!

19:19 – IZJEDNAČENJE!!!

17:19 – Džimer, pa Majstorović za dva…

15:18 – Majstorović je pogodio za jedan. A Fredet pogađa za dva… Tajmaut!

14:16 – O ne, Fredet za dva…

14:14 – Nerešeno! Naši su na nogama, navijači bi uleteli na teren da sada mogu!

13:14 – Ne valja, Beri ima dva bacanja, a srpski navijači besni na sudiju zbog ovoga što je dosudio arbitar iz Hong Konga. Beri je ubacio oba penala! I onda dvojka Stojačića!

11:12 – Siguran Vasić sa penala!

10:12 – Dilan Trevis pogađa oba bacanja posle faula…

10:10 – Nerešeno! Vrlo važan koš našeg Majstorovića!

8:10 – Lak koš Berija za nove poene Amerikanaca… Ali Vasić isto pogađa bez problema.

7:9 – Džimer Fredet pogađa novu dvojku. Ali eto odgovora, dvojka naših momaka! Majstorović!

5:7 – Beri pogađa dvojku za prednost Amerikanaca… Inače, “grmi” Koktel ljubavi u Beču sa razglasa!

4:5 – Amerikanci ubacuju koš uz faul, ali tu je Vasić! Uhvatio je promašaj Brankovića i pogodio uz faul, pa će imati i dodatno bacanje! Nije ga nažalost pogodio.

3:3 – Po poen na obe strane, nastavlja se uzbudljiv start.

2:2 – Džimer Fredet pogađa za dva, ali Branković uzvraća košem uz faul, pogađa i bacanje!

KOMENTAR PRE MEČA

Naš tim na ovom prvenstvu čine Mihajlo Vasić, Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić i Marko Branković i oni će pokušati da dođu do nove zlatne medalje u meču sa vrlo nezgodnim Amerikancima.

Naši momci su na ovom prvenstvu pobedili apsolutno sve. U grupi su savladali Madagaskar (21:9), potom Francuze (21:16), Nemce (21:14) i Brazilce (21:17), da bi u četvrtfinalu bilo malo muke sa Austrijancima (21:18), a u polufinalu smo kao što smo napomenuli dobili Letonce (21:18).

Na Svetskim prvenstvima, Srbija ima čak pet zlatnih medalja i jednu srebrnu, a na Olimpijskim igrama imamo jednu bronzu. Nadamo se da će se serija najsjajnijih odličja nastaviti u Beču.

Očekuje se ogroman broj naših navijača, znajući da je u Beču srpska dijaspora veoma, veoma jaka, a ulaznice su bile razgrabljene danima unazad.

(Telegraf.rs)