Maleni je dječak završio u bolnici – pogledajte koju je grickalicu pojeo

Zanimljivosti

Maleni dječak je završio u bolnici na bronhoskopiji zbog grickalice koju je pojeo, a sada majka želi upozoriti i druge roditelje na opasnost ove popularne grickalice.

Gledanje filmova uz kokice može biti odlična zabava preko vikenda. No za ovu obitelj iz Colorada, ta se zabava pretvorila u noćnu moru.

Nicole i Jake Goddard uživali su u svom vikendu gledajući komediju kada se njihov najmlađi sin, Nash, počeo gušiti. Odmah su napravili Heimlichov zahvat te je ponovno počeo disati. Obitelj je mislila da se počeo gušiti zbog kokice koja mu je zapela u grlu, ali da ju je kasnije progutao.

Ništa nije ispljunuo, a nekoliko sati kasnije je počeo teško disati
„Znali smo da diše, ništa nije ispljunuo tako da smo mislili da ju je progutao“, rekla je Nicole.

Nekoliko sati kasnije Nash je počeo teško disati. Roditelji su mislili da je pokupio prehladu od svoje dvije sestre koje su bile bolesne.

No situacija se nije poboljšavala, a tada ih je pedijatar savjetovao da ga odvedu na hitnu.

Nakon svih događaja, Nicole je na Facebooku upozorila druge roditelje:

„Nash je imao vrućicu tako da smo mu dali lijek i stavili ga na spavanje. Noć je bila duga, a disanje mu se pogoršalo, nije izgledao dobro. Na savjet pedijatra smo ga odveli na hitnu. U 6 sati ujutro Nash je morao na bronhoskopiju.

Cijelo sam to vrijeme plakala. U pluća mu je uletjela kokica kada se gušio. Tijelo ju je prepoznalo kao strani objekt te je stvorilo džepove gnoja oko nje. Zbog toga je dobio veliku upalu lijevog plućnog krila.“

Iz Nashevih je pluća izvađeno šest komada kokica te je morao ostati u bolnici dva dana na još nekoliko zahvata.

Kokice se ne smiju davati djeci mlađoj od 5 godina
Rečeno joj je da se kokice ne smiju davati djeci mlađoj od pet godina.

„Dobila sam lekciju o tome kako ne smijem davati kokice djeci mlađoj od pet godina. Mrzim koristiti izliku da je on naše treće dijete tako da smo s njim malo opušteniji nego s prva dva“, rekla je Nicole.

Njezina je objava podijeljena više od 140 000 puta. Budite svjesni namirnica koje dajete svojoj djeci i uvijek provjerite dobnu granicu.

Ovaj članak je prvi put objavljen 14. srpnja 2019.

novizivot.net