Dječak (6) je uočio da sa susjedom nešto nije u redu, odmah je reagirao

Svijet

Dječak je po susjedinom ponašanju uočio da s njom nešto nije u redu. Odmah je reagirao, a svi su zadivljeni njegovom dobrotom.

U pričama o herojima često čujete rečenicu: „Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu.“ No, uz to, važno je i znati što učiniti i brzo djelovati.

6-godišnji Dorian Beshara pokazao je da je to savršena kombinacija nakon što je pomogao svojoj starijoj susjedi tijekom hitne situacije. Ne samo da je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme nego je i jako brzo razmišljao!

Dan je tekao sasvim obično.

Dječak je uočio bakinu susjedu pokraj hranilice za ptice
Dorian je bio kod svoje bake u New Hampshireu. Bezbrižno je gledao kroz prozor kada je uočio bakinu susjedu pokraj hranilice za ptice. Dorian i ta susjeda su bili prijatelji od kada je on rođen te je sada dobio priliku pokazati joj koliko mu znači njezino prijateljstvo.

Bakina susjeda imala je 84 godine te ju je Dorian dobro poznavao.

Ona je znala put do Dorianovog srca pa je uvijek imala slatkiš ili dva u džepu kao i srdačan zagrljaj. Uvijek se trudila posjetiti ga kad god bi došao kod bake. No, taj dan, dok je Dorian gledao kroz prozor, dobio je osjećaj kao da nešto nije u redu.

Shvatio je da nešto nije u redu
Shvatio je da je nešto pošlo po zlu.

Dorian je shvatio da se susjeda čudno ponaša i da pokušava pridobiti njegovu pozornost. Tada je shvatio da treba pomoć i da mora brzo djelovati.

Kasnije je rekao: „Gledao sam je li Dot Beal u dvorištu da ju pozdravim. Znao sam da je nešto slomila pa sam odmah zvao tatu i ujaka da dođu.“

Tata i ujak su odmah došli i nazvali hitnu.

Na svu sreću, Dorian je brzo reagirao jer je ispalo da je starica slomila leđa dok je radila u vrtu. Bila je u jakim bolovima te je morala što prije primiti pomoć. Starica, Dorothy, rekla je da je Dorian bio njezina jedina nada.

„Sagnula sam se i čula sam pucketanje te je počela jaka bol. Tada sam mahnula Dorianu da dođe“, rekla je.

Dječak je odmah reagirao i pokušao pomoći starici
Dječak je, na svu sreću, odmah reagirao i pokušao pomoći starici. On je taj dan postao njezin heroj te će vječno biti zahvalna na njegovoj brzoj reakciji. Ne samo da su njegovi roditelji bili ponosni na njega, nego i vatrogasci koji su došli na mjesto nezgode.

Dorianov tata je uvijek govorio da djeca mogu mnogo više nego što ljudi tvrde, a Dorian je to dokazao.

„Malena djeca mogu biti prilično fantastična. Najponosniji sam otac ikada“, dodao je Dorianov tata.

Od tog sudbonosnog dana Dorian i Dorothy postali su još bolji prijatelji. Dorothy kaže da se od tada češće viđaju i da Dorian zna da je on njezin „anđeo čuvar.“

„Mi smo prijatelji. On pazi na mene. Kucne mi na vrata i dođe me posjetiti, a onda se nastavi igrati“, rekla je Dorothy.

Ova priča pokazuje da heroji dolaze u svim veličinama, ali nas i podsjeća da trebamo uvijek biti spremni pomagati jedni drugima.

novizivot.net