Posvojila ga je kao malog i brinula o njemu: Ostala je bez posla, a dječak (12) joj je dao dirljivo obećanje

Zanimljivosti

Žena je posvojila malog dječaka koji je rano ostao bez roditelja. Nakon što je ostala bez posla, dječak joj je dao dirljivo obećanje.

O 12-godišnjem dječaku Eriksonu Bastosu bruje gotovo svi brazilski mediji. Mališan je vrlo rano ostao bez roditelja, a budući da nije imao nikoga od bliže rodbine, stariji bračni par ga je usvojio i pružio mu svu neophodnu ljubav i toplinu doma.

Godinu su prolazile, dječak je rastao, a već s 12 godina naučio je šta su nedaće života, koliko život može biti težak te da mora raditi kako bi izdržavao i sebe i obitelj.

Erikson ulaže veliki napor kako bi pomogao roditeljima, odnosno usvojiteljima koji su zbog Covid pandemije ostali bez posla.

Dječak je preuzeo brigu o svojim posvojiteljima
Imajući u vidu da ih nitko ne želi zaposliti jer su već u godinama, a nemaju pristup internetu, bili su prinuđeni da ostanu bez para i na rubu egzistencije, sve dok Erikson nije preuzeo stvar u svoje ruke.

Obećao je da će im pomoći i krenuo je obavljati poslove u skladu s njegovim godinama. Tako, na primjer, pomaže susjedima da nose torbe i obavlja im kućne poslove u zamjenu za novac kojim bi kupio hranu za sebe i usvojitelje koji više nisu u stanju raditi teške fizičke poslove.

Iako mnogi smatraju da je ovo na rubu eksploatacije djece, Erikson se ne slaže s time i tvrdi da je eksploatacija kada neko nekog prisili na rad, a ovo što on radi nije pod prisilom, već zato što isključivo on tako želi.

– Sve dok budem imao snage, ništa nam neće nedostajati. Oni su meni pružili ljubav i dom i sada je red da ja njima pomognem u nevolji – dodao je mališan.

U međuvremenu je, nakon tekstova u medijima, njegov otac dobio adekvatan posao, ali bez obzira na to, Erikson želi i dalje zarađivati i doprinositi koliko god je to moguće.

novizivot.net