GDE JE OTIŠLA TAJČI U 21 GODINI BILA JE GLAVNA ZVEZDA JUGOSLAVIJE: Onda se desilo silovanje, teška depresija i ona NESTAJE!

Zanimljivosti

Tatjana Kameron, kod nas poznatija kao Tajči, danas ima 51 godinu i dovoljno iskustva da o svom bolu priča otvoreno

Tih godina Jugoslavija je ludela za njom. Tajči je imala samo 21 godinu i na prvi pogled sve što jednoj mladoj ženi treba. Ali… Život je daleko od onog kako ga drugi vide…

“Bavim se muzikom od četvrte godine, to nije bio uspeh preko noći, meni je to bila nuspojava. Sa 17 godina sam sa pesmom “Noć od kristala” pobedila na Zagrebačkom festivalu, bila sam svuda, što je bio logičan nastavak tog mog uloženog rada, a moj cilj je bio da se bavim muzikom i kroz nju stvorim nešto lepo, da ljudima ulepšam dan…

Kao 19-godišnjaka nisam bila spremna na toliku slavu, ali taj osećaj… To nije bila regularna slava, u tom trenutku nisam imala alate niti mentalnu podršku, niti nekog ko bi mi oko tog pomogao,” objašnjava Tajči, pa dodaje “nije mi žao što sam otišla, svaka kockica se posložila”.

“Imala sam dosta teških stvari kroz koje sam prošla, pre te slave,” rekla je Tajči. Zrinko Tutić joj je tada bio menadžer koji ju je pokušavao odgovoriti od te odluke.

“To mi je bilo teško, otišla sam jer nisam znala na koji način da funkcionišem, moja nesposobnost da budem emotivno, mentalno duhovno zdrava,” dodajući kako se tada nije govorilo o bulimiji, anksioznosti, depresiji već su joj ljudi govorili “lenja si”, “nezahvalna”…

“Kao društvo nismo bili dovoljno osvešteni oko mentalnih problema. U jednom trenutku sam zaželela da sve to prestane. Imala sam ozbiljnije suicidalne misli ili ću spasiti svoj život ili ću otići u drogu,” priznaje Tajči.

“Otac i majka su mi dali sigurnost da se mogu vratiti i to mi je dalo slobodno i hrabrost da se snađem u Njujorku,” dodajući kako joj je to pomoglo da izgubi ego, a dobije samopouzdanje.

Nakon pet godina u Njujorku, preselila se u Los Anđeles da igra u predstavi, gde je upoznala pokojnog supruga Metjua, koji je tada bio filmski producent s kojim je bila u braku 17 godina, a zajedno imaju tri sina.

“To je bilo teško, jer mi je tata isto oboleo od raka mozga, kad je tata bio bolestan Metju je bio uz mene, mesec dana pre nego što je moj suprug preminuo imala sam jedan trenutak kad sam otpustila taj strah, mesec dana nakon tog mog smirenja, Metju je oboleo,” rekla je Tajči, dodajući kako život ide dalje, iako nismo s najmilijima.

Depresija ju mučila od 17. godine, a govoreći o depresiji voditeljka ju je pitala da li je tokom lečenja depresije progovorila i o svom iskustvu silovanja.

“Da, moja depresija… ja sam je počela lečiti tek kad se ispoljila prilično burnim krahom,” rekla je Tajči i nastavila:

“Nakon tatine smrti, 2007. godine sam počela lečiti depresiju, ali trebalo mi je nekoliko godina terapije da spoznaja oko toga šta mi se dogodilo izađe napolje, jer to je toliki tabu i mi žene ne želimo razgovarati o tome, ne želimo priznati da nam se to dogodilo. Mi i ne znamo da li nam se to dogodilo ili smo mi to tražile ili je to bilo normalno,” izjavila je Tatjana.

“Jedna žena, došla mi je i uzela me za ruke, privila se skroz uz mene i šapnula: “Bila sam silovana u 17. godini. Nikome nikad nisam rekla. Ti si prva osoba”,” rekla je Tajči i dodala da je tada znala da želi progovoriti o tome, u slučaju da postoji neko sa 17, 27 godina ko nema snage progovoriti o tome.

stil.kurir.rs