Učenik (16) iz Srbije je vidio izgubljeni novčanik u autobusu, a svojom reakcijom je sve oduševio

Zanimljivosti

Učenik iz Srbije je vidio izgubljeni novčanik na sjedalu u autobusu. Nimalo se nije dvoumio što treba učiniti pa je svojom reakcijom sve oduševio

Šesnaestogodišnji Oliver Stojanović, učenik gimnazije iz Vladičinog Hana u Srbiji, nedavno je pokazao iznimno poštenje pronašavši novčanik s dokumentima i novcem u lokalnom autobusu.

Novčanik je sadržavao osobne dokumente i mjesečnu kartu, ali i 22.000 dinara (oko 190 eura), kako prenosi članak u Blicu.

Oliver se nije niti na trenutak dvoumio, već je odmah znao da je ispravno vratiti novčanik vlasniku.

Učenik je vidio na sjedalu novčanik
“Krenuo sam u školu u Vranje autobusom u 8.20 ujutro. Sjeo sam iza, a tijekom vožnje na jednoj od stanica ušla su tri muškarca. Sjedili su pored mene. Ništa nisam primijetio, a tek kad sam trebao van, vidio sam da je na sjedalu novčanik. Nisam imao prvi sat u Gimnaziji, pa sam samo pogledao dokumente i pozvao oca”, ispričao je Oliver.

Fotografiju osobne iskaznice muškarca poslao je svome ocu.

“Uspjeli smo doći do vlasnika i stupiti u kontakt. Ubrzo smo se našli i predao sam mu sve. On je samo pogledao dokumente, a novac nije ni brojao. Pružio mi je 2000 dinara uz veliku zahvalnost”, dodao je pošteni tinejdžer.

Ova priča mladog Olivera Stojanovića može nam poslužiti kao podsjetnik na važnost vrline poštenja i ispravnog postupanja.

Bez obzira na situaciju, trebali bismo slijediti primjer Olivera i uvijek težiti časnom ponašanju. Poštenje ne donosi samo osobno zadovoljstvo, već i oplemenjuje naše društvo.

novizivot.net