POLICIJA ZAUSTAVILA AUTO ZBOG DROGE, UNUTRA ZATEKLA NEOBIČNOG PUTNIKA: RIJEŠENA MISTERIJA JAGNJETA ‘PABLA’

Zanimljivosti

POLICIJA ZAUSTAVILA AUTO ZBOG DROGE, UNUTRA ZATEKLA NEOBIČNOG PUTNIKA: RIJEŠENA MISTERIJA JAGNJETA ‘PABLA’

Kada je policija u Škotskoj zaustavila automobil sa drogom vrijednom više od 10.000 eura, nije očekivala da će na zadnjem sjedištu pronaći jagnje sa kesom čipsija. Do bizarnog susreta došlo je na putu M74 u blizini Glazgova u aprilu, a uhapšeni su svi putnici, osim jagnjeta.

Policajci su rekli da je jagnje uzeo lokalni farmer, koji je rekao da je životinja bila na ivici smrti. Nakon što je jagnjetu dao mlijeko, vitamine i smjestio ga u toplu kutiju, ubrzo je oživjelo, prenosi Independent. Policija je uz pomoć taga na uhu životinje otkrila odakle je i na kraju ga vratila njegovoj vlasnici, Kirsti Mer (25).

Kirsti, koja sa ocem vodi farmu u blizini, rekla je da je saznala za krađu jagnjeta tek kada su se policajci pojavili na njenim vratima. Tad je jagnje nazvala Pablo, po kolumbijskom narko-bosu Pablu Eskobaru. Policija je zahvalila i psu koji je bio ključan u pronalaženju droge.

-Bili je ušao u automobil i pokazao da je droga unutra. Policajci su pronašli heroin i kokain ukupne vrijednosti više od 10.000 eura – rekli su službenici.

hayat.ba