Direktor škole u Surčinu o đaku koji je pretio da će “POBITI SVE”: “Roditelji su s pravom zabrinuti, dečak će biti sa mnom kada se vrati na nastavu”

Region

Pošto je obavio jutros sastanak sa roditeljima, on je istakao da se R. P. posle tuče se “posvađao, vikao na starešinu, udario pesnicom u ormarić, srušio sto, pobegao kući i pretio razrednoj da će pobiti sve”.

“Slučaj smo prijavili nadležnima i sa njim smo u stalnom kontaktu. Roditelji su s pravom zabrinuti za svoju decu, ustanovljen je tim koji je izneo da se radi o trećem nivou nasilja. Radi se o učeniku koji ima jedinicu iz vladanja i trenutno ne dolazi na nastavu”, kazao je direktor Duško Nedeljković za TV Prva.

Biće pojačan nadzor, dodao je on i rekao da će učenik biti sa njim kada se vrati u ponedeljak, ako odluči da se vrati u školu.

“Dečak je pravio nekulturne incidente, ponašao se bahato, igrao igrice na časovima, odbijao da sluša nastavnike… Imao je veliki broj neopravdanih izostanaka”, rekao je direktor škole i naveo da do srede nije pravio velike incidente.

Slučaj i ranije prijavljivan Centru za socijalni rad
Direktor škole u Surčinu istakao je i da je slučaj prijavljivan Centru za socijalni rad, kao i da je bilo pokušaja da se sa dečakom sprovedu pojačane vaspitne mere.

“Majka je prijavljena sudiji za prekršaje zbog nedolaska u školu, zatim smo radili sa njim pojačan vaspitni rad, koji je izbegavao. Društveno korisni rad je bio problem sa njim. Dali smo mu da radi u bibioteci, jedno vreme je dolazio, ali je i to izbegavao, ali do prethodne srede nije pravio strašnije incidente”, rekao je direktor Nedeljković.

On je naveo i da se deo roditelja izjasnio da, ukoliko R. P. bude dolazio u školu, njihova deca se neće pojaviti.

blic.rs