Mama se iznenadila kada je vidjela što dadilja i dječak rade prije škole

Zanimljivosti

Jedna mama se ugodno iznenadila kada je vidjela snimku onoga što dadilja i dječak rade prije njegovog odlaska u školu.

Kad je Sarah Nordin iz West Farga, Sjeverna Dakota, primila videosnimku svog petogodišnjeg sina Cohena kako svakodnevno recitira afirmacije sa svojom dadiljom Evom Abfalter, dirljiva scena izazvala je duboke emocije.

“Nisam ni znala da to rade svaki dan”
“Nisam ni znala da to rade svaki dan”, priznala je Nordin. Rutina je bila skrivena praksa između dadilje i dječaka gotovo godinu dana prije nego čega bi Cohen uskočio u svoj školski autobus.

Ritual oživljavanja započeo je kada je Abfalter, studentica patologije govora i jezika na Državnom sveučilištu Minnesota Moorhead, dobila inspiraciju iz TikTok videa.

Gledati Cohena, koji ima Downov sindrom, kako recitira ove afirmacije, unatoč poteškoćama u govoru koje često prate to stanje, bilo je nadahnjujuće i dirljivo iskustvo.

“U početku su afirmacije bile jedva razumljive kad je počeo”, prisjeća se Abfalter. Danas Cohen ponosno izjavljuje: “Ja sam pametan, ja sam zgodan, imat ću dobar dan, ja sam vrijedan”, s jedva ikakvim poticajima. “Sada ih gotovo sve može izgovoriti sam.”, blista ponosna Abfalter.

Ove riječi su pomogle dječaku da sebe sagleda u novom svjetlu
Ove jednostavne, ali osnažujuće riječi pomogle su Cohenu da sebe sagleda u novom, pozitivnom svjetlu. “Mislim da to stvarno može promijeniti način na koji dijete gleda na sebe”, izjavila je Abfalter, dijeleći svoju nadu da Cohen može crpiti snagu i samopouzdanje iz ovih afirmacija, posebno u danima izazova.

Vidjeti Cohena kako svaki dan nosi ovaj alat afirmacije u školu ugodan je prizor za predanu dadilju. Abfalter je ponosna na Cohenov napredak u govoru, ali skromno odbacuje zasluge za to postignuće.

“Voljela bih preuzeti zasluge, ali on i njegova obitelj su ti koji svakodnevno rade. On je najvrednije dijete koje poznajem”, ponizno dodaje.

Cohenova ljubav prema njegovoj ohrabrujućoj dadilji je obostrana. Nordin kaže: “Ona vjeruje u njega jednako kao i mi.”

novizivot.net