U nesreći kod Žepča poginuli direktor i učenik Srednjoškolskog centra Hadžići

Region

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 13.30 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča poginule su dvije osobe.

Naime, u nesreći su poginuli direktor Srednjoškolskog centra Hadžići Selver Ejubović i učenik ove škole Amor Kuldija. Ovu informaciju su objavili na zvaničnoj stranici Osnovne škole “6. mart” Hadžići.

“Tužne vijesti ne biraju ni vrijeme ni mjesto. Zatekla nas je vijest da su na bolji svijet preselili naši sugrađani, Selver Ejubović, direktor Srednjoškolskog centra Hadžići i učenik Amor Kuldija. Porodici, prijateljima i kolegama želimo snagu u ovim teškim trenucima i upućujemo izraze saučešća. Uposlenici JU OŠ “6.mart” Hadžići”, navedeno je u objavi.

Podsjetimo, u sudaru tri kamiona, kombija i putničkog vozila jedna je osoba poginula na licu mjesta, dok su dvije teško povrijeđene osobe prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je jedna i preminula.

“Sve tri osobe – poginuli, preminuli te teško povrijeđeni, koji se nalazi na obradi u KBZ-u, prema preliminarnim rezultatima istrage, bili su u putničkom motornom vozilu KIA. Jedan je muškarac poginuo na licu mjesta, a drugi je preminuo u KBZ-u. Nama je smrt drugog muškarca potvrđena oko 15.00 sati. Treći povrijeđeni ima također teške i životno ugrožavajuće tjelesne povrede”, kazao je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

n1